brojač poseta

понедељак, 02. март 2009.

Policija prijavila SPS-ovce zbog protesta u Ledinama!

Sedmorica meštana novobeogradskog naselja Ledine dobili su poziv da se jave gradskom sudiji za prekršaje zbog sumnje da su 24. decembra prošle godine u Surčinskoj ulici u ovom naselju neprijavljeno organizovali javni skup zbog isključenja struje i u znak protesta kontejnerima blokirali saobraćaj

s

Hoće struju... Stanovnici Ledina više puta protestovali zbog lošeg snabdevanja

Goran Knežević iz Surčinske 19, koji se nalazi među prijavljenima, tvrdi da je jedan policajac koji je bio zadužen za regulisanje javnog reda za vreme ovog protesta nasumice izabrao članove SPS-a i prijavio ih kao navodne organizatore protesta, iako nisu bili inicijatori okupljanja.

- Niko od policajaca me nije legitimisao! Nemam nikakve veze sa organizovanjem protesta! Imam agregat u kući, ali sam izašao na ulicu da bih se solidarisao sa komšijama. Na protestu je bilo oko 2.000 ljudi, jer nam EDB već drugu godinu zaredom uoči dočeka Nove godine isključuje struju. Kada me je jedan policajac iz OUP-a Novi Beograd pitao gde živim, potvrdio sam da stojim ispred svoje kuće u Surčinskoj 19. Čudno je da se na zahtevu za pokretanje prekršajnog postupka nalaze samo članovi SPS-a. Sumnjam da je neko smišljeno to uradio - ističe Knežević.

Prijava je podneta i protiv Radomira Jovičića, odbornika SPS-a u Skupštini opštine Novi Beograd, koji tvrdi da nije bio vođa protesta, već je kontrolisao da ne dođe do nereda između meštana i policije.

- Imali smo korektnu saradnju sa policijom i ne znam otkud ova prijava! Protesti su trajali 4-5 večeri i nije se dogodio nijedan incident. Zameniku komandira Saobraćajne policije Beograda, koji je obišao protest, rekao sam da meni kao odborniku ne ide u prilog da se građani okupljaju na ulici i predložio da svako od nas radi svoj posao kako bi spontano okupljanje proteklo bez nereda. Ubeđen sam da je ovo greška samo jednog policajca! Danas nameravam da obavestim predsednika Skupštine opštine Novi Beograd o ovoj prijavi - rekao je za Press Radomir Jovičić, šef odborničke grupe SPS-a novobeogradske opštine.

Aleksandar Karadžić, protiv koga je takođe podneta prijava, tvrdi da njihov problem traje već nekoliko godina, jer postojeća trafo-stanica nije dovoljna za veliki broj potrošača na Ledinama.

- Ova dramatična situacija se ponavlja već drugu godinu zaredom. Prošle godine policija nije podnosila prekršajne prijave protiv građana, jer su svi protestovali s razlogom. Redovno plaćamo račune za struju i nije u redu da praznike dočekujemo u mraku! Nikome od nas nije bilo prijatno da stoji na ulici, ali je to bio jedini način da ukažemo na problem - tvrdi Karadžić.

Нема коментара: