brojač poseta

субота, 28. март 2009.

PLJAČKALI POŠTE, PUMPE I KLADIONICE

Beogradska policija, u saradnji sa kolegama iz Valjeva, uhapsila je osam osoba zbog sumnje da su tokom prošle i ove godine počinili više razbojništava u poštama, benzinskim pumpama i kladionicama na području Beograda, Valjeva i Loznice, saopštio je MUP Srbije.

Uhapšeni su Nemanja Stevanović (21), Nikola Lukić (24), Vladimir Trifunović (19) i Siniša Pavlović (39), a saslušane su i četiri maloletne osobe - N. V (17), I. M. (17), Dž. Đ. (17) i A. A. (17), protiv kojih će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Osumnjičeni su, navodi se u saopštenju, u januaru ove godine pokušali da otmu novac od radnika kladionice na Umci, koji je zadobio ubod nožem u predelu butine, a u istom naselju 30. novembra i 8. decembra prošle godine izvršili su razbojništvo u kladionicama „Forma" i „Fer", kada su oteli 120.000 dinara. Ova grupa je 13. januara od radnika pošte u Valjevu otela 650.000 dinara, a dva meseca kasnije u pošti u mestu Klupci kod Loznice na isti način oduzeli su 50.000 dinara. Osumnjičeni su razbojništva vršili maskirani „fantomkama", preteći pištoljem i nožem. Prilikom pretresa stana i vozila Pavlovića pronađen je pištolj „CZ", kalibra 7,62 milimetra, i par rukavica korišten prilikom razbojništava.

Policija će, uz krivičnu prijavu, osumnjičene privesti nadležnom istražnom sudiji u Valjevu.

Нема коментара: