brojač poseta

недеља, 22. март 2009.

NOVI ZLOČINI JOZEFA FRICLA

Austrijska policija sumnja da je monstrum iz Amštetena počinio još četiri silovanja i ubistva devojaka starih 16 do 20 godina

s1

Nema kraja zločinima... Policija sumnja da je Fricl ubio još četiri devojke

Silovanje medicinske sestre počinjeno 1967. godine i 24-godišnje držanje ćerke Elizabet u zatočeništvu, gotovo svakodnevno silovanje, ubistvo deteta i zlostavljanje ćerke i njihove zajedničke dece, po svemu sudeći nisu jedini zločini koje je počinio austrijski monstrum Jozef Fricl.

Austrijske vlasti, naime, istražuju još nekoliko slučajeva, s kojima povezuju penzionisanog elektroinženjera, koji je u četvrtak osuđen na doživotni boravak u psihijatrijskoj ustanovi. Austrija strahuje kako će „svi Friclovi zločini tek isplivati na površinu i ponovno šokirati javnost".

Jedan od slučajeva koje je austrijska policija ponovno počela da istražuje je ubistvo 17-godišnje Martine Poš, koja je 1986. godine silovana, zadavljena i bačena u jezero nedaleko od mesta na kojem Fricl i njegova supruga Rozmari imaju letnjikovac.

- Ono što sad znamo je da Martina izrazito liči na Friclovu ćerku. Sličnost je jednostavno neverovatna - rekla je šefica lokalne policije Alois Lisl.

Drugi slučaj je ubistvo 17-godišnje Ane Nojmajer, koja je 1966. godine ustreljena u blizini mesta gde je Fricl radio. Policija istražuje i nestanak 16-godišnje Julije Kirer, koja je 2006. godine nestala u blizini njegove kuće. Još jedan slučaj za koji austrijska policija sumnjiči Fricla je silovanje i ubistvo 20-godišnje Gabrijele Superkove, počinjeno 2007. godine, a čije je telo pronađeno u jezeru pored kojeg je Fricl u to vreme bio na godišnjem odmoru.

Kad se zbroje sve slučajnosti i počinjeni zločini, ostaje nejasno kako je Friclova supruga Rozmari mogla da ne zna ništa o tome. Policija i dalje smatra da je nevina, ali javnost je i dalje i više nego sumnjičava.

slika

Atrakcija... Turisti opsedaju kuću u kojoj je Fricl mučio ćerku

GRADSKE VLASTI RUŠE KUĆU STRAVE

Gradske vlasti u Amštetenu razmišljaju o rušenju kuće Jozef Fricla. Gradonačelnik Amštetena Herbert Kacengruber je rekao:

- Mračno poglavlje istorije Amštetena sada je konačno zatvoreno. Stanovnici ovog grada konačno mogu da budu ostavljeni na miru - rekao je gradonačelnik i dodao kako je kuća u kojoj su živeli Fricl i njegova porodica sada napuštena, ali je svakodnevno opsedaju turisti.

- Jedan od planova za rešavanje tog problema je da grad otkupi kuću i da je uništimo. Još nismo finalizovali naše planove, ali smo odlučni u nastojanju da sprečimo pretvaranje ove kuće u komercijalno isplativu turističku atrakciju - naveo je gradonačelnik.

Нема коментара: