brojač poseta

петак, 20. март 2009.

NIKOLIĆ: PIJANI POLICAJAC UBIO JE ĐORĐA!

Lider SNS kaže da je policajac iz Interventne brigade koji je pucao u glavu fudbaleru Đorđu Zariću bio pod dejstvom alkohola!

Tuga... Đorđev brat Milan sa porodicom

Tuga... Đorđev brat Milan sa porodicom

Tomislav Nikolić, predsednik Srpske napredne stranke, tvrdi da je policajac Miljan Raičević (25) bio pijan kada je ubio Đorđa Zarića (24)! Nikolić traži od MUP-a da obavi detaljnu istragu o ubistvu mladića koji je ubijen jer se nalazio u kolima koja su prošla kroz crveno! U MUP-u kažu da Raičević nije bio pijan i da nema nikakve privilegije zašto što je policajac.

Lider naprednjaka Tomislav Nikolić rekao je juče da se mora obaviti detaljna istraga o ubistvu koje se dogodilo u četvrtak ujutru u ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu.

- Naše informacije govore da je Zarić bio sin preminulog penzionisanog pripadnika MUP-a Srbije, koga su poznavali u Interventnoj brigadi. On je to hteo i da objasni policiji - rekao je Nikolić, i dodao:

Poslednji ispraćaj... Đorđevoj sahrani prisustvovalo više od 1.000 ljudi

Poslednji ispraćaj... Đorđevoj sahrani prisustvovalo više od 1.000 ljudi

- Neiskusni pripadnik Interventne brigade, verovatno čak i u alkoholisanom stanju, reagovao je neobučeno, nepripremljeno i zaista neprimereno pucajući u dečaka koji je otvorio vrata da mu nešto kaže. Od države nema ništa ako počnu da ubijaju po ulicama svakog ko prekrši saobraćajne propise!

Međutim, sagovornik Pressa iz vrha policije tvrdi da Raičević nije bio pijan.

- Analizom krvi utvrđeno je da Raičević nije bio pod dejstvom alkohola u trenutku kada je ubio Zarića. On se mirno predao. Miljan je i dalje u šoku, satima ništa nije pričao. Ukoliko se utvrdi da je kriv, Miljan će biti kažnjen po zakonu. Nije istina da ga štitimo. U medijima je već počela kampanja protiv policije, iako tek treba da se utvrdi šta se dogodilo - kaže Pressov sagovornik iz vrha policije. On je ispričao da je Miljan prebačen iz policijske stanice Savski venac u Interventnu brigadu.

Đorđe je samo hteo da objasni da mu je otac radio u policiji. Neiskusni i pijani policajac pucao mu je u glavu ... Tomislav Nikolić, lider SNS

Đorđe je samo hteo da objasni da mu je otac radio u policiji. Neiskusni i pijani policajac pucao mu je u glavu ... Tomislav Nikolić, lider SNS

- Raičević nije pravio probleme. On je mlad policajac, dosad je dobro obavljao svoj posao - kaže izvor Pressa.

Okružno tužilaštvo u Beogradu podnelo je zahtev za sprovođenje istrage protiv Miljana Raičevića zbog ubistva Zarića.

Fudbaler Resnika Đorđe Zarić sahranjen je juče na groblju u Jakovu. Poslednjem ispraćaju ubijenog mladića prisustvovalo je više od 1.000 ljudi. Na sahranu su došli rođaci, prijatelji, meštani Jakova, fudbaleri FK „Srem", u kojem je počeo karijeru, i FK „Resnik", za koji je igrao poslednjih godinu i po dana. Đorđev brat Milan ubacio je u raku pored sanduka fudbalsku loptu.

Đorđevi prijatelji i poznanici ogorčeni su na policiju jer niko iz MUP-a nije došao na sahranu, niti je izjavio saučešće porodici.

- Ovo je sramota! Jedino je inspektor koji vodi istragu izjavio Milanu saučešće. On se jedini izvinio i priznao da je ubistvo Đorđa velika greška - kaže rođak porodice Zarić.

Sahrani je prisustvovao i Filip Milićević, koji je vozio „pežo". On nije želeo da priča s novinarima.

- Filip je u šoku. On nije ni znao da je Đorđe ubijen, samo je čuo pucanj i posle toga su ga ugurali u policijski džip. Tek posle četiri sata saznao je da mu je drug mrtav - rekao nam je jedan prijatelj dvojice mladića, dok je drugi tvrdio da je Fića, kako ga svi zovu, video kada je policajac pucao.

Žrtva policajca... Đorđe Zarić

Žrtva policajca... Đorđe Zarić

- Fića je sve video! Kada mu je džip preprečio put, njega su prvo izvukli. Policajac mu je udario šamar i stavili su mu ruke na haubu. Tada je drugi policajac pucao Đorđu u glavu. On je sve video i u strašnom je stanju. Plaši se i da priča o tome kako se sve odigralo - objasnio nam je drugi prijatelj.

Misteriozna smrt oca

Živko Zarić, otac ubijenog Đorđa, koji je bio policajac, pronađen je pre tri godine mrtav u svom automobilu na Novom Beogradu. Policijska istraga koja je sprovedena pokazala je da je on umro prirodnom smrću, ali sada, posle ubistva i njegovog sina, neki rođaci veruju da je i on bio ubijen i da je sve zataškano.

Нема коментара: