brojač poseta

среда, 18. март 2009.

Milan Simić vraćen na posao

Milan Simić iz Pljakovo kod Kuršumlije, koji je suspendovan iz Zemljoradničke zadruge „Budućnost" zato što je iz pekare uzeo jedan hleb, dve lepinje i šest pogačica više, vraćen je na posao! Radnici u zadruzi mesecima ne primaju platu, već dnevno dobijaju dva hleba!

Neočekivan obrt im vratio osmeh... Milan Simić sa sinom i ocem

Milan je presrećan i kaže da se pomirio sa direktorom Draganom Gvozdenovićem, koji je prošlonedeljnom kontrolom, pri kraju radne smene, utvrdio da je Milan, pored dva dozvoljena hleba, probao da iznese više. Simića, koji sa trojicom sinova, ocem i bratom živi u vrlo teškoj materijalnoj situaciji, posebno je iznenadila neočekivana podrška javnosti, koja je putem medija saznala za njegov slučaj.

Stidljivo kaže da nema reči kojima bi izrazio zahvalnost. Zadovoljni su i njegovi ukućani.

- Jesam ukrao i stidim se zbog toga. Ipak, da nije bilo vas novinara, pitanje je kako bi se sve završilo. Vi ste stvarno sedma sila. Zahvalan sam svima koji su se interesovali za moj slučaj. Svet je pun dobrih ljudi, ja sam to znao - kratko komentariše čovek, čije je sudbina uzburkala javnost.

A da je reakcija javnosti mnogo veća od očekivane, budući da se Milan nije žalio na suspenziju, već su novinari sami doznali za slučaj, pokazuju pozivi koje je primila redakcija Pressa, kao i komentari na sajtu našeg lista. Javio nam se i Ivo Džima (pseudonim) iz Osijeka, koji kao i mnogi želi da pruži novčanu pomoć Simićima. On je izjavio da je potresen sudbinom koja je zadesila Milana.

Redakciji se javila i grupa Beograđana koji su rešili da po svojim preduzećima prikupe novac i upute mu pomoć.

- Juče smo nas desetoro rešili da pokrenemo akciju, prva sam ustala i moj zadatak je bio da preko vas kontaktiram Simića i kasnije mu uputimo pomoć - kaže Danijela Dorado-Radojčić.

Reakcije su stigle i u zadrugu, stalno zvoni telefon jer se ljudi raspituju za ishod!

- Danima ne mogu da živim od poziva koji stižu sa svih strana. Zbog dece ga vraćamo na posao. Moram kao direktor, iako sam tu tek dvadesetak dana, da intervenišem kada je u pitanju krađa i kaznim one koji su prekršili dogovor. Ipak, Simić je obećao da se to neće ponoviti - kaže direktor zadruge Dragan Gvozdenović. On dodaje da je još 5. marta uputio zahtev privrednoj policiji da ispita poslovanje zadruge, ko je prodao imovinu i gde su pare od prodaje.

Нема коментара: