brojač poseta

петак, 27. март 2009.

MARIJANA KLAS

Nemam vremena za novu ljubav! Brakovi sa Koletom i Lotarom su okončavani na moju inicijativu u trenutku kada su postajali za mene dosadni. Ne dozvoljavam da sve teče po šablonu, želim da živim kvalitetno

Marijana Mateus

Marijana Mateus pre nekoliko dana doputovala je u Beograd kako bi 12. aprila u okviru „Fešn selekšna" premijerno predstavila svoju prvu kolekciju „Marijana klas". Jedna od najatraktivnijih Srpkinja u intervjuu za Press kaže da je spremna da se dokaže kao kreatorka i ističe da je došlo vreme da pobegne iz senke poznatih muževa.

slika

Kolelotaralna šteta... Kole i Lotar postali su monotoni Marijani

- Ne želim da se o meni govori kao o nečijoj bivšoj supruzi, iako se nimalo ne stidim svoje prošlosti, samim tim što su iza mene brakovi sa dva izuzetno uspešna muškarca (Miodrag Kostić i Lotar Mateus - prim. ur). Ne kažem da nisam cenjena, uvažavaju me poznati profesori i vrhunski obrazovani ljudi, i da nemam potrebu da bilo kome ukazujem da vredim. Najvećim uspehom u životu smatram to što sam se dokazala kao uspešna majka troje divne dece.

Zašto se kolekcija zove „Marijana klas", a ne Marijana Mateus?

- Trenutno se prezivam Mateus, ali to verovatno neće biti moje doživotno prezime i zato sam dugo razmišljala kako da nazovem kolekciju. Slovo M je zaštitni znak moje kolekcije, a „klas" zato što je moja kolekcija klasa iznad ostalih. Prezentitram komoditet kroz drugačije modele, glamur i odlične materijale. Razmišljala sam da svoj brend nazovem „Marijana sikret", „Marijana drim" ili nekako drugačije, a onda sama shvatila da je potrebna klasifikacija.

Koliko se dugo bavite modom?

- U modi sam zaista dugo, prvo kao manekenka, a potom i kao vlasnik butika i odlično poznajem modu, pa smatram da sam kompetentna da predstavim svoje znanje. Na „Fešn selekšnu" ću prirediti spektakl, a ne običnu modnu reviju, i predstaviti modele koji su glamurozni, a istovremeno pristupačni, jer, složićete se, nije skupo da moja majica košta od 800 do 1.100 dinara ili tunika za 150-200 evra, a da je pri tom izrađena od čiste svile, namenjena za plažu. Za prvu kolekciju sam sarađivala sa četiri italijanske fabrike i kreacije su izrađene od najfinijih italijanskih materijala.

Kreiranjem ste počeli da se bavite u vreme bračne krize i razvoda od Lotara. Gde ste pronašli inspiraciju?

- Ćerke su mi bile inspiracija. Pogotovo starija, Dajana, koju veoma interesuje moda. Njen stil, koji sada prestaje da bude tinejdžerski, izuzetno je zanimljiv i meni je poslužio kao motivacija da napravim modele za nju, mene i sve one dame od 15 do 55 godina koje žele da se bude u garderobi u kojoj će prvenstveno same sebi biti lepe. Ambicija mi je da za dve godine izlažem na londonskom Fešn viku, i da najverovatnije preselim proizvodnju iz Italije u Srbiju.

Postoji li u Vašem životu neki nov muškarac?

- Nemam vremena za ljubav. Sve i da postoji muškarac koji bi bio vredan moje pažnje, ja ne bih imala vremena da mu se posvetim, jer je moja kolekcija jedino što me, pored dece, trenutno zanima. Nijednom muškarcu se nisam dala stopostotno. Tu privilegiju su jedino imala moja deca. Volela sam istinski i davala se mnogo, ali sam pet odsto uvek ostavljala da razum odluči. Moji brakovi su okončavani na moju inicijativu, u trenutku kada su postajali za mene monotoni. Ja uvek bežim od dosade i ne dozvoljavam da sve teče po šablonu. Želim da živim kvalitetno.

Нема коментара: