brojač poseta

четвртак, 05. март 2009.

KONTRAOFANZIVA RADIKALA: NIKOLIĆA TERAJU IZ SKUPŠTINE?!

Radikali skupštinskim službama predali blanko ostavke Tomislava Nikolića i sedmorice poslanika SNS-a, traže da im se odmah oduzmu mandati! Naprednjaci tvrde da su ostavke falsifikovane!

Tvrdi da su ostavke iz naftalina... Lider SNS-a Tomislav Nikolić

Tvrdi da su ostavke iz naftalina... Lider SNS-a Tomislav Nikolić

Srpska radikalna stranka juče je iznenada podnela Skupštini Srbije blanko ostavke Tomislava Nikolića i još šestorice poslanika SNS-a, koji su u septembru prošle godine napustili radikale i osnovali klub „Napred, Srbijo".

Vučetić: Lako utvrditi da li je falsifikat

Bivši predsednik Ustavnog suda Slobodan Vučetić kaže da je lako utvrditi da li su podnete ostavke falsifikat.

- To da li su ostavke falsifikat ili ne, pitanje je za nadležne organe. Teško je verovati da su se one tek tako pojavile. Pre verujem da je Tomislav Nikolić, kao tadašnji šef poslanike grupe SRS-a, ili uništio prave ostavke ili ih učinio nepostupnim. Ovo mi više liči na neko novo nadmudrivanje. Ne verujem da su ostavke vaskrsle posle skoro šest meseci - kaže Vučetić.

Osim Nikolića, podnete su ostavke Zorana Antića, Stefana Zamkova, Zorana Mašića, Milete Poskurice, Vučete Toškovića i Dragana Čolića.

Potpredsednik SRS-a Dragan Todorović rekao je Pressu da je ostavke pronašao juče ujutro, u koverti na svom radnom stolu?!

- Jutros kada sam došao u Skupštinu, na radnom stolu u kancelariji čekala me je koverta u kojoj su bile blanko ostavke. Odmah sam pozvao Zorana Krasića da proveri da slučajno nije u pitanju falsifikat, a on me je obavestio da su u pitanju prave ostavke, da su potpisi na njima autentični. Ništa nismo čekali, i već u 10.45 predali smo ostavke Skupštini Srbije - kaže Todorović.

Nikolić: Stare ostavke

Na pitanje Pressa kako je moguće da se ostavke posle šest meseci stvore same od sebe, Todorović odgovara da je radikalima jedino važno da nisu falsifikovane.

- Ne znam ja ko ih je ostavio, meni je bitno da su one prave. Pretpostavljam da ih je doneo neko iz one njihove samoproklamovane stranke. Oni su i ranije vršljali po našim kancelarijama, mi smo se žalili - kaže Todorović.

S druge strane, lider SNS-a Tomislav Nikolić tvrdi da ostavke nisu prave.

- Ovo su ili falsifikati, ili su iskorišćene ostavke iz prethodnog saziva Skupštine, koje su ostale u arhivi SRS-a. Ja ću od predsednika Administrativnog odbora tražiti da što pre zakaže sednicu, kako bi Skupština izbegla zamku u koju nas uvlači SRS, da opet pričamo samo o mandatima - rekao je Nikolić. On je dodao da su Ustav i zakoni na strani SNS-a, i podsetio da su radikali imali prave ostavke samo troje „naprednjaka", ali da je njihove mandate nedavno potvrdio Administrativni odbor.

Cilj blokirati Skupštinu

Na stolu me sačekala koverta sa ostavkama, nije važno ko ih je doneo, već da su prave ... Dragan Todorović, potpredsednik SRS-a

Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić ocenio je da su falsifikovane ostavke „manevar radikala i vlasti" kako bi se narodu skrenula pažnja sa ekonomske krize.

- Mandate ne mogu da nam uzmu jer oni pripadaju narodnim poslanicima, sve i da su podneli stvarne ostavke, a ne falsifikovane i nepostojeće. Ovo su nove ludosti koje dolaze iz dogovora vlasti i SRS-a. Sve su to igre režima sa nesrećnim radikalima, koje služe samo za to da se ljudi ne bi bavili ekonomskom krizom i ozbiljnom kritikom režima - rekao je Vučić.

Član Administrativnog odbora i funkcioner G17 Željko Ivanji rekao je za Press da ne zna da li će na današnjoj sednici Odbora biti reči o navodnim ostavkama „naprednjaka".

- Moramo prvo da vidimo te ostavke na sednici Odbora, pa ćemo onda doneti odluku šta ćemo s njima. Na prvi pogled, sve ovo mi izgleda kao još jedna u nizu papazjanija radikala. Ovo liči na novu ujdurmu kako bi se blokirao rad Skupštine - rekao je Ivanji.

DS: Lažu ili radikali ili naprednjaci

Portparol DS-a Jelena Trivan kaže da se u sporu naprednjaka i radikala konačno mora utvrditi ko laže?!

- Pitanje ostavki je pravno pitanje, za koje je nadležan Administrativni odbor. Mora da se utvrdi ko govori istinu! Da li ovi što tvrde da su ostavke originalne ili ovi drugi koji kažu da je u pitanju falsifikat?! I da onda oni koji su lagali konačno za to odgovaraju! Ne smemo više dozvoliti da budemo zatočenici stalnih afera između radikala i naprednjaka - kaže Trivanova.

Нема коментара: