brojač poseta

недеља, 22. март 2009.

Klub podrške pobedniku "Beovizije": ŽENE ZA KONA

Marko Kon je dobio nesebičnu podršku koleginica, koje su spontano osnovale ženski klub podrške našem predstavniku na „Evrosongu"

s1

Udružene muzičarke... Jelena i Leontina

Predstavnice pop scene Srbije, na čelu sa Leontinom Vukomanović i Jelenom Zanom, odlučile su da uz pomoć Pressa nedelje daju bezrezervnu podršku Marku Konu, koji će Srbiju predstavljati na ovogodišnjem „Evrosongu". Uz to, najavljuju i da će kao znak podrške napraviti žurku na kojoj će Marko biti jedini muškarac!

- Mi, mislim na žene koje se bave pop muzikom, dogovorile smo se da podržimo Marka, prvenstveno što mu se pesma zove „Cipela" - kaže Leontina, a Jelena dodaje:

- Da se pesma nekim slučajem zove „Čizma", još više bih ga bodrila!

Žiri doneo pravu odluku

Ako zanemarimo žensku ljubav prema obući, naše dve poznate muzičarke, uz punu podršku Ivane Negativ, Tijane Dapčević i ostalih koleginica, a ogorčene osporavanjem pobedničke pesme na „Beoviziji" i autorskog rada kolege, spontano su osnovale ženski klub podrške.

- Kada sam prvi put čula Markovu pesmu, rekla sam mu da ima hit u rukama i da s njim treba da ide u Evropu. Pitala sam ga zašto se ne prijavi za „Evroviziju", a onda sam shvatila da na tom putu postoji mala poteškoća koja se zove „Beovizija". Ipak, rekla sam mu da ga ništa ne košta da se proba - kaže Leontina, koja je bila iznenađena odlukom žirija.

- Nisam mogla da verujem da je žiri tako ispravno odreagovao, mada možda niko nije verovao da će se to desiti. Žiri je bio sastavljen od muzičara, što je bila i prava odluka RTS-a, i tu greške nije moglo da bude. Ne treba na Marka gledati kao na nekog ko je slučajno tu došao, jer njegova pesma je najkompletnija i najreprezentativnija za našu zemlju u konkurenciji svih ostalih koje smo čuli. Ne treba zanemariti i scenski nastup, koji je takav kakav jeste, jer je Marko čudan lik. Na „Evroviziju" smo uvek slali ljude koji su hiperlepi. Ovo je sve jedno dobro zezanje, ali ne i za Marka, koji će tek da se namuči - slažu se Jelena i Leontina, koje podsećaju da je Marko odradio mnogo pesama i da je otpevao svaku drugu reklamu koju čujemo.

- Samo je trebalo da se pojavi s onom njegovom kosom i da svi shvate ko je Marko. Nije on iznebuha došao u celu priču i teško da bi bilo koji drugi pevač tako odradio ovu pesmu. Svi koji misle da je pesma narodnjak, silno su se prevarili.

Pobedio bez lobiranja

Popularne muzičarke kažu da bez obzira na konačan plasman na „Evroviziji", Marko je napravio hit koji će biti slušan i u inostranstvu. Poznato je da su uspeh obično postizale one zemlje koje su nudile nešto autentično.

- Na našoj muzičkoj sceni vlada autorska kriza. Već je toliko postalo sve monotono, da nas je sve u vezi sa ovom pesmom dobro prodrmalo. Originalnost i dobra ideja su najskuplja stvar na svetu, a Marko nam je baš to i dao.

s2

Zasluženo pobedili... Marko Kon i Milan Nikolić

Između ostalog, one su srećne zato što je pobedila pesma i autor za koga niko nije lobirao i koji je u čitavu priču ušao bez nade da bi mogao da pobedi.

- Svaki festival je skup interesa. Ako je velika novčana nagrada, muzičari ulažu novac u kartice, SMS glasove ili u žiri. Zato su najbolji festivali oni koji plate svoje izvođače i autore da naprave dobru pesmu. Poznati autori ne žele da se danas takmiče sa anonimusima koji imaju neke druge zaleđine, pa ih samo zato pretekne grupa diletanata i njihovi amaterski pokušaji komponovanja.

slika

PODRŠKA FESTIVALU ‘BATTLE OF THE BANDS'

I dok čekaju da se ponovo napravi festival dobrih autora i izvođača, pa da i same učestvuju na njemu, Leontina i Jelena su odlučile da nesebično podrže festival klupskih bendova Srbije „Battle of the Bands powered by Pils plus". Njih dve su kao članovi selekcione komisije, ali i žirija, iznenađene koliko ima kvalitetnih muzičara.

- Uključile smo se u tu priču, jer je festival „Battle of the Bands" pošten. Pre svega zato što je selekciona komisija ujedno i žiri na festivalu. Svi članovi žirija su afirmisani muzičari, koji traže mlade i talentovane ljude koji će osvežiti muzičku scenu i niko od nas nema bilo kakav drugi interes u svemu tome - kažu Jelena i Leontina i dodaju:

- Proći će samo oni koji znaju dobro da sviraju i pevaju. To su bendovi koji nemaju para. Oni se bave muzikom iz ljubavi, ali i da bi preživeli. Nemaju čime da kupe kartice za glasanje i da plate žiri.

Na inicijativu selekcione komisije, umesto 16, takmičiće se 24 benda, da ne bi bili isključeni oni koji su zaista dobri.

- Klupska scena u unutrašnjosti je drugačija. Slušajući ih, shvatili smo da su mnogi od njih pre svega dobri autorski bendovi. Zato se nadamo da će organizator imati sluha i da će osim ovog, napraviti i festival autorskih pesama.

Нема коментара: