brojač poseta

понедељак, 23. март 2009.

Ivica Dačić: Policija razgovarala sa porodicom ubijenog mladića

Ministar Ivica Dačić kaže za Press da je policija razgovarala sa porodicom Đorđa Zarića, kojeg je ubio Miljan Raičević, pripadnik Interventne brigade

s

Protestna šetnja... Prijatelji Đorđa Zarića, žrtve policajca

Dačić je poručio da će MUP Srbije učiniti sve kako bi se utvrdila istina u ovom tragičnom događaju. Kako Press saznaje, smenjeni su komandant Interventne brigade i šef dežurne službe u beogradskoj policiji.

- MUP Srbije učinio je sve kako bi se utvrdile okolnosti pod kojima je ubijen Đorđe Zarić. Policija je odradila svoj deo posla. Pripadnici MUP-a već su razgovarali sa porodicom Zarića. Dalju istragu nastavlja tužilaštvo. Policija će i ubuduće činiti sve da se ovakve tragedije više ne dešavaju - rekao je ministar policije Dačić, i dodao da je u interesu porodice, građana i policije da se utvrdi istina.

Posle ubistva fudbalera Resnika Đorđa Zarića (24), koje se dogodilo u četvrtak ujutru u ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu, smenjen je Nebojša Dragović, komandant Interventne brigade.

- Na njegovo mesto postavljen je Toma Radovanović, Dragovićev pomoćnik. Promene će se dogoditi i u dežurnoj službi gradske policije, pa će dosadašnji šef Vidak Novosel do 1. aprila otići u penziju - kaže sagovornik Pressa iz MUP-a. Tužilaštvo nastavlja istragu o ubistvu Đorđa Zarića i sada bi trebalo da se utvrdi da li je bilo fizičkog kontakta između Miljana Raičevića i Đorđa Zarića pre nego što je Raičević pucao u njega.

- Ono što je neosporno utvrđeno je da je Filip Milićević vozio pijan. Nakon izlaska sa splava „Akapulko" Zarićeva devojka je zbog toga isparkirala njihov automobil. Sumnja se da je Filip vozio brzo i da ih je ona iz drugog automobila zvala telefonom da im kaže da voze sporije jer ne može da ih stigne - kaže za Press izvor blizak istrazi. Kako saznajemo, Filip Milićević trebalo bi danas da se sa svojim advokaton obrati novinarima i ispriča svoju verziju.

s2

Mesto zločina... Policajac ubio Đorđa u ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu

Policija je tokom protesta u centru Beograda koji se održao u subotu uveče zbog pogibije Đorđa Zarića privela 17 osoba, od kojih su njih 10 maloletnici.

- Protiv pet osoba, od kojih su tri punoletne, biće podnete krivične prijave zbog sumnje da su u grupi izvršili krivično delo nasilničkog ponašanja - saopštio je MUP Srbije. Protiv 12 osoba, postupak utvrđivanja krivične i prekršajne odgovornosti je u toku, dodaje se u saopštenju. MUP je naveo da su mladići oštetili policijsku kućicu ispred Vlade Srbije i kamenicama gađali policiju, razbili četiri prozora na stanu u privatnom vlasništvu u Karađorđevoj ulici, oštetili jedan automobil sa hrvatskim tablicama, kiosk kod Brankovog mosta, stakla na „Mekdonaldsu" na Zelenom vencu, kao i staklo na izlogu kod bioskopa „Kozara".

Нема коментара: