brojač poseta

уторак, 24. март 2009.

ĐILASU ZABRANILI DA UDJE NA KOSOVO!

Gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu i savetniku predsednika Srbije Mlađanu Đorđeviću juče je zabranjeno da uđu na Kosovo!

Bezobrazno... Dragan Đilas zaustavljen na prelazu Bela zemlja

Bezobrazno... Dragan Đilas zaustavljen na prelazu Bela zemlja

Pripadnici KPS, uz prisustvo grčkih policajaca Euleksa na prelazu Bela zemlja, nisu dozvolili Đilasu i Đorđeviću da nastave put ka Kosovskoj Kamenici, gde su planirali da obiđu ambulantu koja je nedavno izgorela u požaru.

Đorđević je izjavio da im je ulaz zabranjen „zbog nepoštovanja procedure posete Republici Kosovo". Gradonačelnik Đilas kaže za Press da su im policajci samo uručili formular na kome su rukom bila ispisana njihova imena, u kome je stajalo da im se zabranjuje ulaz na Kosovo „na osnovu odluke Unmika 2005/16 od 8. aprila 2005. godine".

- Pošli smo u Kosovsku Kamenicu kako bismo se dogovorili da Beograd pomogne obnovu ambulante i da vidimo kako da izgradimo vrtić u Kamenici - kaže Đilas. On dodaje da su se tokom dana ipak sastali sa predstavnicima Srba iz Kamenice, i to između dva policijska punkta, srpskog i onog gde su KPS i Euleks.

- Neverovatno je da na Kosovu postoje ljudi koji su protiv gradnje dečjeg vrtića i obnove ambulante - kaže za Press Đilas.

Нема коментара: