brojač poseta

четвртак, 26. март 2009.

DS: ČEDO, OBJASNI OTKUD PARE!

Demokratska stranka traži od Poreske uprave da što pre utvrdi istinu o prihodima i troškovima Čedomira Jovanovića. DS od Jovanovića traži da se više „ne skriva iza uspomene na premijera Zorana Đinđića"

Demokratska stranka juče je od lidera LDP-a Čedomira Jovanovića zatražila da javnosti objasni odakle mu novac! Portparolka DS-a Jelena Trivan naglašava da nadležni državni organi moraju da provere sve prihode i rashode Jovanovića i da ceo ovaj slučaj što pre treba prebaciti „na teren institucija".

- Pozivamo nadležne da što pre reaguju, jer ove optužbe u javnosti više nemaju nikakvog smisla! Demokratska stranka insistira na tome da se ova priča iz medija prebaci na teren institucija. Zakon mora da se poštuje i da se prema svima primenjuje na isti način! - naglašava Trivan. Ona apeluje na lidera LDP-a da više ne zloupotrebljava uspomenu na ubijenog premijera Đinđića:

- Treba ispitati Jovanovićev novac, ali i optužbe izrečene na račun medija, u kojima se zloupotrebljava uspomena na pokojnog premijera... Sve mora da se razreši u nadležnim institucijama! - kategorična je portparolka DS-a.

U Poreskoj upravi Srbije, iz koje su u ponedeljak najavili istragu Jovanovićevih prihoda i rashoda, juče nisu mogli da nam kažu da li je ova istraga počela.

„Mi radimo naš posao bez razlike ko je u pitanju. Svuda gde bude bilo primera nesklada između imovine i standarda života poreskih obveznika s jedne, i prijavljenih prihoda s druge strane, mi ćemo reagovati i sprovesti zakon", saopšteno je iz Poreske uprave.

Skupo... Vila u kojoj živi Jovanović

Skupo... Vila u kojoj živi Jovanović

U Republičkom javnom tužilaštvu kažu da oni mogu da reaguju samo ako se utvrdi da je lider LDP-a utajio porez. Portparol tužilaštva Tomo Zorić navodi da sada sve zavisi od rezultata istrage Poreske uprave.

- Procedura mora da se poštuje. U ovom slučaju se sumnja da je utajen porez i sada Poreska uprava sprovodi istragu. Nakon toga, ako se utvrdi da ima elemenata krivičnog dela utaje poreza, podnosi se krivična prijava nadležnom tužilaštvu. I tek tada tužilaštvo reaguje - objašnjava Zorić.

Političke partije i dalje apeluju na nadležne da ispitaju kako Jovanovićevu imovinu i prihode, tako i optužbe da je Press glasilo „ubica premijera Zorana Đinđića". U Novoj Srbiji smatraju da su Jovanovićeve optužbe izrečen na naš račun zapravo odraz njegovog „ličnog besa".

- Ovo što vi radite je stvar od opšteg interesa, Jovanović mora da objasni kako može da plaća stan od 2.500 evra sa primanjima koja su, prema njegovim rečima, 250.000 dinara. Prema tome, i Poreska uprava, ali i tužilaštvo, moraju ovo da ispitaju, jer da je u pitanju vlasnik neke piljarnice već bi ga zatvorili - komentariše potpredsednik NS-a Dragan Jovanović.

I iz SNS-a apeluju na Poresku upravu da što pre sprovedu istragu. Aleksandar Vučić kaže da „Čedomir Jovanović očigledno više ne zna šta radi".

- Vidim da on sada optužuje Press da je glasilo ubica premijera Đinđića?! Pa, zna li on da su za Press govorili i Ružica i Mila Đinđić, i Zoranov telohranitelj Milan Veruović koji je prilikom atentata teško ranjen! Pa, jesu li oni saradnici „glasila Đinđićevih ubica"?! Treba da ga bude sramota! - pita Vučić.

Нема коментара: