brojač poseta

петак, 20. март 2009.

ČEDA JAČI OD SRBIJE? - KO ŠTITI OVOG ČOVEKA?!

Niko od nadležnih ne sme da pokrene istragu o poreklu imovine lidera LDP Čedomira Jovanovića. Neko iz vrha vlasti očigledno ga štiti!

Lider LDP Čedomir Jovanović, po svemu sudeći, jači je od države! Ni šest dana posle otkrića Pressa da Jovanović živi u vili na Dedinju i da vozi basnoslovno skup džip, što nikako ne može da pokrije svojim zvaničnim prihodima, niko od nadležnih nije učinio ništa da proveri odakle Jovanoviću pare! Sada je sasvim očigledno da neko iz vrha vlasti štiti Jovanovića!

Nemanja Nenadić iz „Transparentnosti Srbija" smatra da u ovom slučaju već ima sasvim dovoljno elemenata da nadležni reaguju.

- Odbor za rešavanje sukoba interesa i Poreska uprava trebalo bi odmah da uporede Jovanovićeve prijavljene podatke sa onim što je on izneo u javnost! To bi moralo odmah da se uradi jer postoji osnovana sumnja da je prekršen zakon... - objašnjava naš sagovornik.

Sumnjiva kirija

Nenadić kaže da, pre svega, nije logično da neko ima primanja 250.000 dinara, a stan na Dedinju plaća 2.500 evra!

Holivudski luksuz... Dedinjska vila u kojoj živi Čedomir Jovanović

- Nije logično da petočlana porodica živi sa 20.000 do 30.000 dinara mesečno... Tu je nešto sumnjivo. Ukoliko se prijavljeni podaci iz Poreske uprave i Odbora ne slažu sa onim što je on izneo u novinama, naravno da treba da reaguju nadležni, uključujući i tužilaštvo! - smatra Nenadić, koji napominje da je potrebno i da se utvrdi da li je Jovanović prijavio prihode iz švajcarske firme u kojoj kaže da radi.

Slobodan Beljanski, predsednik Odbora za sprečavanje sukoba interesa, kaže da ne zna pojedinačno imovinsko stanje poslanika, ali tvrdi da je Čedomir Jovanović prijavio svoju imovinu.

Kako tv B92 štiti Jovanovića

U emisiji „Replika" na TV B92 u četvrtak uveče gostovao je Čedomir Jovanović. U emisiji su učestvovali i Jelena Trivan (DS), Miroslav Markićević (NS) i Vlajko Senić (G17 Plus). Međutim, ni voditeljka Suzana Trninić, ni ostali gosti ni jednom jedinom rečju nisu spomenuli „Čedinu vilu"?!

U krugovima bliskim B92 juče se govorilo da su se svi gosti pre emisije dogovorili da se ne otvara pitanje Jovanovićevih prihoda i stana na Dedinju.

Miroslav Markićević demantuje ove priče i kaže da on lično nije hteo da pokreće to pitanje.

- Nikakav dogovor pre emisije nije postojao. A ja nisam hteo da pokrećem tu priču jer to nije bila tema... - tvrdi Markićević.

- Dobio sam potvrdu da je prijavio svoju imovinsku kartu. Da nije, pokrenuli bismo postupak protiv njega. Javnost ne može da ima uvid u imovinsko stanje državnih funkcionera i poslanika, a ako neko sumnja da nije prijavio sve što poseduje, može da podnese tužbu - objašnjava Beljanski.

„Službeni put"

Međutim, Republičko javno tužilaštvo i Poreska uprava uporno odbijaju da odgovore da li će i kada pokrenuti istragu o poreklu imovine Čedomira Jovanovića. Republički tužilac Slobodan Radovanović juče nije imao vremena za Press.

Umesto njega, odgovorila nam je njegova sekretarica.

- Tužilac nema vremena da vam odgovara! Sprema se za službeni put. Ide u Bukurešt i dolazi tek krajem naredne nedelje - kratko nam je rekla.

I u Poreskoj upravi, drugi dan zaredom, ponavljaju da su „svi nadležni na službenom putu"!?!

- Niko sem ovlašćenih lica nema pravo da govori za novine, a svi oni su na putu... Takva je politika kuće - objašnjava portparol Uprave prihoda Zoran Jovanović.

U MUP-u Srbije rečeno nam je da je Čedomir Jovanović „u nadležnosti poreske policije". I tako ukrug. Niko nije nadležan. Svi peru ruke od Čede. Svi čekaju da prođe. Da se zaboravi. Press će, uprkos svemu, i u narednim danima nastaviti da insistira na utvrđivanju istine o poreklu imovine Čedomira Jovanovića.

Нема коментара: