brojač poseta

субота, 28. март 2009.

ČEDA IZNAD ZAKONA: POREZNICI ŠTITE ČEDU?!

Poreska uprava u ponedeljak najavila da će proveriti prihode lidera LDP, sada se, međutim, svi prave blesavi!

Zoran Vasić, pomoćnik direktora Poreske uprave Srbije, najavio je još u ponedeljak da će, na osnovu pisanja Pressa, biti pokrenuta istraga o sumnjivim prihodima i rashodima lidera LDP-a Čedomira Jovanovića. Međutim, juče, na kraju radne nedelje, u Poreskoj upravi nisu hteli ni da nam kažu da li je ova istraga uopšte počela!

S druge strane, u Tužilaštvu kažu da oni mogu da reaguju samo ukoliko im poreznici podnesu prijavu protiv Jovanovića! I tako je nekako zatvoren začarani birokratski krug. Niko ništa ne zna i niko „nije ovlašćen da komentariše slučaj"...

Sve, dakle, ukazuje na to da neko iz vrha vlasti čini sve ne bi li lidera LDP-a zaštitio od provere krajnje sumnjivih prihoda i rashoda. Iako je, posle otkrića Pressa, i poslednjem laiku jasno da lider LDP-a Čedomir Jovanović živi potpuno u neskladu sa primanjima o kojima je sam govorio u javnosti, niko od nadležnih neće da se ozbiljno pozabavi ovim slučajem!

Press će, uprkos svemu, nastaviti da insistira na dobijanju konkretnih odgovora Čedomira Jovanovića i nadležnih institucija. Suočen sa pravom državnom zaverom ćutanja, Press je u prethodnih nekoliko dana došao do novih saznanja i nezvaničnih podataka koji ukazuju na to da Čedomir Jovanović nije prijavio sve svoje prihode, kao i da državni organi, pre svih poreznici i tužioci, svesno krše zakon!

O ovim saznanjima Press će sledeće nedelje obavestiti nadležne, a Jovanoviću javno postavljamo i nekoliko novih pitanja:

1. Čedomire Jovanoviću, da li si prijavio porez na prihod građana u Poreskoj upravi Palilula u vreme dok si od 2003. do 2008. živeo na teritoriji ove beogradske opštine?

2. Čedomire Jovanoviću, ako nisi prijavio porez u PU Palilula, gde si ga prijavio i kada si ga i koliko platio?

3. Čedomire Jovanoviću, da li je tačno da stan u vili na Dedinju uopšte ne plaćaš ti, već to čini jedna privatna firma? Koja je to firma?

4. Čedomire Jovanoviću, da li je tačno da lizing rate za džip „audi Q7", kao i troškove održavanja, plaća jedna strana privatna kompanija? Koja je to kompanija?

Uz ova nova pitanja, Press i dalje insistira na dobijanju odgovora na ranije postavljena pitanja:

1. Čedomire Jovanoviću, u kojoj tačno švajcarskoj kompaniji radiš, koliko si u njoj zaradio prošle godine, gde si prijavio i platio porez na taj prihod?

2. Čedomire Jovanoviću, kako se zove simpatizer koji ti je ustupio novi džip vredan više od 60.000 evra?

3. Čedomire Jovanoviću, zašto ne pokažeš ugovor o zakupu stana na Dedinju?

4. Čedomire Jovanoviću, od čega živiš ako svu mesečnu zaradu daješ na zakup stana?

Dosadašnja objašnjenja lidera LDP

Podsetimo, posle otkrića Pressa da živi u vili na Dedinju i vozi basnoslovno skupi džip „audi Q7", Čedomir Jovanović je, preko „Blica", pokušao da objasni poreklo svoje imovine. Jovanović, dakle, tvrdi:

1. Zarađujem kao poslanik, a radim i u švajcarskoj kompaniji koja se bavi televizijom i internetom. Imam prihode i od autorskih prava na knjigu „Moj sukob sa prošlošću".

2. Supruga i ja mesečno zarađujemo od 200.000 do 250.000 dinara.

3. Mesečni zakup stana u vili na Dedinju plaćam 2.500 evra.

4. Džip „audi Q7" pozajmljuje mi simpatizer stranke.

1 коментар:

Анониман је рекао...

Волео бих да ми господин Чедомир Јовановић објасни како неко са толиким приходима може Српској сиротињи да говори о бољем животу. Како неко може да буде толики лицимер, и то не само он него и већина политичара у земљи. Сви причају о некој демократији, а у општини где ја живим не можеш да добијеш посао у струци, у државној фирми ако ниси демократа. Србијо схвати, и устани. Демократија је само лаж, утопија, не постоји, а ако је икада постојала демократе су је убиле. Знам, јер сам то осетио на својој кожи. Спреман сам да се борим за смрт лажи коју протурају као демократију, а искрено се надам да сте и ви. РЕВОЛУЦИЈА