brojač poseta

среда, 25. март 2009.

Bomba na stan sudije u Knjaževcu

U eksploziji bombe u Knjaževcu poginula je jedna ženska osoba. Prema nezvaničnim informacijama B92, poginula je supruga sudije za prekršaje Velje Lukića.

Bomba je eksplodirala u stambenoj zgradi u Ulici Branka Radičevića 12, na ulaznim vratima stana sudije Lukića. Uviđaj je u toku. Predsenik opštine Knjaževac Mladen Radosavljević potvrdio je za B92 da je u bombaškom napadu ubijena žena starešine prekršajnog suda Velje Lukića.

“Eksplodirala je naprava na vratima stana starešine za prekršaje, poginula je njegova supruga. Policija svoj deo posla radi, čekaju da i sa strane dođu ekipe na uviđaj. Ono što mi kao opština možemo da uradimo, sazvali smo vanredno opštinsko veće na kom ćemo osuditi napad i dogovoriti se da formiramo radno telo za bezbednost u opštini i tražićemo da se zaštite svi građani”, rekao je Radosavljević.

Portparol Policijske uprave u Zaječaru Zoran Stamenković rekao je agenciji Beta da je bomba eksplodirala jutros oko 6.35.

"Policija je oko 6.35 obaveštena da je u Ulici Branka Radičevića broj 6, ispred stana sa istim brojem eksplodirala bomba u kojoj je jedna osoba zadobila teške telesne povrede od kojih je ubrzo preminula", rekao je Stamenković.

On je dodao da se još utvrđuje identitet žrtve, ali da je najverovatnije reč o supruzi sudije Lukića.

Podsetimo, pre skoro godinu dana u bombaškom napadu u Knjaževcu ubijen je sudija Dragiša Cvejić. Tadašnji ministar pravde Dušan Petrović tom prilikom je najavio da će u roku od godinu dana biti završen sistem zaštite u pravosuđu, koji će dovesti do sigurnosti zgrada sudova i većoj bezbednosti zaposlenih na radnom mestu, ali i na ulici i u stanovima.

Нема коментара: