brojač poseta

недеља, 08. март 2009.

Ana: NE MEŠAJTE POLITIKU I SPORT

Srpska teniserka poručila preko svog PR tima da nije zaboravila prošlost i život pod NATO bombama, iako je pristala da se slika sa Bilom Klintonom, najžešćim zagovornikom oružanog napada na Srbiju

Ana Ivanović

Ne vidi u čemu je problem... Ana Ivanović

Sedma teniserka sveta Ana Ivanović nije zaboravila agresiju NATO-a na Srbiju iz 1999. godine, ali ne misli da bi trebalo mešati politiku i sport, niti vidi nešto loše u svojoj odluci da se slika sa bivšim predsednikom SAD Bilom Klintonom!

Jelena bez komentara

Iz menadžerskog tima Jelene Janković, s druge strane, nije bilo nikakvih reakcija povodom prašine koja se digla zbog slike sa Klintonom, a kako se nezvanično moglo saznati, verovatno je neće ni biti. Istine radi, na njenom zvaničnom internet sajtu nema ni informacije da se srela sa Bilom Klintonom.

Ovo je, u najkraćem, rezime odgovora koji je Anin menadžerski tim juče poslao našoj redakciji, a povodom krajnje čudnovate odluke Ivanovićeve i Jelene Janković da se nedavno, u Njujorku, fotografišu zajedno sa Bilom Klintonom, jednim od najžešćih zagovornika bombardovanja Srbije 1999. godine. U dopisu koji smo dobili stoji da je Ana znala da će se na egzibicionom turniru „Bili Džin King" sresti sa nekadašnjim predsednikom SAD, ali uz napomenu da to nikako ne znači da je zaboravila bombe koje su padale po našim glavama.

- Normalno je da se sportisti na takmičenjima često susreću sa poznatim ljudima i uglednim zvanicama. Bil Klinton je, zapravo, bio deo pomenute manifestacije, jer je održao govor u čast Bili Džin King između dva polufinala. U ovom konkretnom slučaju, sve četiri teniserke (Ana, Jelena i sestre Vilijams) znale su da će se sresti sa bivšim predsednikom Klintonom. To je još ranije dogovoreno i Ana je, baš kao i ostale devojke, pristala da se sretne s njim. To, naravno, nikako ne znači da je Ana zaboravila prošlost. Ona je takođe živela pod NATO bombama i često o tome priča u svojim intervjuima - kaže se u odgovoru Aninog tima.

Mada je od pomenute fotografije ovdašnju javnost daleko više uznemirila Anina izjava na njenom zvaničnom sajtu („Velika mi je čast upoznati predsednika Klintona."), o tome nema ni reči u odgovoru Aninog tima. S druge strane, menadžment naše teniserke još jednom nas podseća da je u bombardovanju Srbije učestvovalo 13 zemalja, dodajući da se i njihove diplomate često sreću sa našim teniserima na najvećim turnirima.

s2

- Ako smo dobro razumeli, u bombardovanju Srbije učestvovalo je 13 zemalja. Među njima su i države poput Velike Britanije, Kanade, Belgije, Španije, Nemačke, Francuske, odnosno bukvalno sve one zemlje u kojima se Ana, Jelena, Novak, Janko, Nenad i ostali srpski teniseri svakodnevno takmiče. Na svakom turniru su prisutne mnoge diplomate iz ovih zemalja i teniseri se često upoznaju i fotografišu s njima. Ana, međutim, ne misli da treba mešati politiku i sport - stoji na kraju odgovora.

Нема коментара: