brojač poseta

уторак, 10. фебруар 2009.

ŽARKO ŠEŠUM I DALJE U ŠOKU!

Moj sin se oporavlja od povreda zadobijenih u tuči u Mađarskoj, ali je još pod velikim stresom zbog svega što se desilo. I dalje neće da priča o incidentu, kaže Stevo Šešum, otac srpskog rukometaša

Još nije svestan šta ga je snašlo... Šešum u bolnici u Vespremu

Još nije svestan šta ga je snašlo... Šešum u bolnici u Vespremu

Srpski rukometaš Žarko Šešum dobro je podneo operaciju jagodične kosti i trebalo bi za pet ili šest dana da bude pušten na kućno lečenje! Njegov otac Stevo potvrdio je juče za Press da se njegov sin dobro oseća, ali da je i dalje u šoku. On je objasnio da u ovom periodu Žarkove rehabilitacije ne želi da insistira na razgovoru o događajima iz noći između subote i nedelje!

Uhapšena dvojica osumnjičenih

Austrijska policija uhapsila je preksinoć dvojicu Roma osumnjičenih za ubistvo rumunskog rukometaša Marijana Kozme. Mađarska policija objavila je fotografije dvojice muškaraca za koje se sumnja da su izazvali tragediju u gradiću Balatonfuredu. Rafael Šandor i Đozota N., za kojim je poternica naknadno raspisana, uhapšeni su na austrijskom autoputu A2, blizu granice s Mađarskom, i policija je pokrenula proces izručenja. Ivan Stojka, treći begunac, uspeo je da pobegne policiji.

Neslužbeni policijski izvori navode da je tragediju izazvala banda koja reketira vlasnike lokala i bavi se preprodajom droge.

Šešumovi roditelji od prekjuče su u Vespremu, u koji su otišli čim su čuli za tragediju u kojoj je banda Roma napala rukometaše poznatog mađarskog kluba. Tom prilikom Žarko (22) je zaradio teže povrede glave, Rumun Marijan Kozma (26) je ubijen udarcem nožem u srce, dok je hrvatskom reprezentativcu Ivanu Pešiću (23) odstranjen bubreg da bi mu se spasao život.

Doživeo klasičan nokaut

- Video sam sina i dobro se oseća. Bio je podvrgnut hirurškom zahvatu jer su lekari na tome insistirali. Verujem da će za pet ili šest dana Žarko da bude pušten na kućno lečenje. Nikakvih komplikacija nije bilo i sa zdravstvene strane sve je dobro. Razgovarali smo s njim, ali činjenica je da je još u šoku. Nisam želeo da u ovoj fazi njegovog oporavka insistiram na razgovoru o tome šta se desilo. Nisam želeo da ga ispitujem za detalje, ali nam je rekao da je samo pokušao da spase drugara i onda je doživeo klasičan nokaut - rekao je Stevo Šešum za Press.

On je dodao da su srpski ambasador u Mađarskoj Dejan Šahović i njegov hrvatski kolega Ivan Bandić posetili juče povređene rukometaše ove dve zemlje, Žarka Šešuma i Ivana Pešića.

- Pešić je sada dobro, ali, kao što vam je poznato, njemu je odstranjen bubreg. Sreća, pa mu je ukazana pomoć na vreme, dok nesrećnom Rumunu Kozmi nije bilo pomoći. Pešić se juče probudio, ali nisu mi dozvolili da ga posetim. Ambasadori Srbije i Hrvatske posetili su juče oba igrača i ponudili svaku vrstu pomoći. Došli su zajedno i zaista je to bio lep gest s njihove strane - rekao je stariji Šešum.

Vesprem u šoku

Atmosfera u samom gradu Vespremu malo se smirila posle vesti da su dvojica od trojice osumnjičenih za ubistvo Kozme uhapšeni, ali da je i mađarska policija na tragu trećem osumnjičenom.

Ministar Jeremić žali zbog incidenta

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić i mađarska ministarka inostranih poslova Kinga Genc izrazili su žaljenje zbog incidenta u kojem je poginuo rumunski rukometaš Marijan Kozma, a srpski reprezentativac Žarko Šešum i Hrvat Ivan Pešić ranjeni.

Ministri su naglasili da će odgovor na pitanje šta se dogodilo u diskoteci u Vespremu dati zvanična istraga.

- Ovo je neprijatan i nesrećan događaj - rekao je Jeremić posle razgovora s Kingom Genc, dodajući da ne želi o njemu da se izjašnjava dok se ne završi istraga.

- Narod je u šoku jer ovde za 30 godina nije prijavljena nijedna tuča! Tragediju su inicirali ljudi koji nisu iz ovog mesta. Ispred hale u kojoj igra Vesprem juče je bila održana javna komemoracija za Kozmu, a po vejavici i velikom snegu došlo je više od 5.000 ljudi. Ispred kafića u kojem se dogodio tragičan događaj po čitav dan stoji oko 20-30 ljudi. Čitav grad je uznemiren. Ovde kod nas u bolnicu dolaze po čitav dan znani i neznani da posete povređene igrače i nude da pomognu ako ikako mogu - objasnio je Stevo Šešum.

Inače, rumunski, mađarski i pojedini hrvatski mediji objavili su juče vest da će Stevo Šešum u Vesprem da pošalje pomoć policiji u vidu dobro obučenih bivših vojnika jer je on, navodno, vlasnik agencije za telesnu zaštitu, a bio je i prijatelj Željka Ražnatovića Arkana. Otac povređenog srpskog rukometaša sve je to oštro demantovao.

- To nema veze sa istinom. Nikada nisam imao agenciju, niti sam imao bilo kakve veze s tim poslovima. Moja firma se bavi poljoprivrednim proizvodima. Reč je o klasičnim dezinformacijama, koje su sasvim neprikladne ovoj situaciji. Posle ovakve tragedije ne bih ni mogao da razmišljam na takav način, a verujem u domaću policiju. Te neistine kao da su plasirane s nekom namerom, ali u ovom trenutku samo mogu još više da nas pogode - istakao je Šešum.

Vujin: Romi došli po reket!

Bek Vesprema i reprezentacije Srbije Marko Vujin rekao je da je u policiji odgledao snimak incidenta u kojem je stradao Kozmo, a nagađa se da su Romi koji su ga ubili došli u klub „Patriot" da bi uzeli reket!

- Videlo se da su došli u sedam ili osam automobila. Oni su izazvali incidente i napali moje drugove na parkingu kada su oni pokušali da izbegnu bilo kakav sukob i odu iz kluba. Tada su izboli noževima Kozmu i Pešića. Pretpostavlja se da su došli tu kako bi uzeli reket - istakao je Vujin.

U prilog takvim pretpostavkama ide verzija priče prema kojoj su Romi maltretirali konobaricu u klubu, a Kozmo je pokušao da je zaštiti. Potom je nastao sukob koji se preneo na ulicu, gde je došlo do krvavog obračuna.

Inače, juče po podne mađarska policija je saopštila da je jedna žena privedena povodom ovog slučaja, ali je ostala tajna da li se radi upravo o konobarici iz kluba „Patriot".

Нема коментара: