brojač poseta

петак, 13. фебруар 2009.

ZA STRUČNJAKE 11 MILIONA IZ BUDŽETA!

Na ime „ugovora o delu sa stručnim osobama", rukovodstvo opštine Zemun isplatilo 11.245.800 dinara! Najviše koristi imali radikali, šefu GO SRS-a Nemanji Šaroviću za dva dana na račun legla 115.882 dinara

Nemanja Šarović

NEMANJA ŠAROVIĆ, ŠEF BEOGRADSKOG ODBORA SRS-a

Rukovodstvo opštine Zemun je tokom 2008. godine na ime raznih ugovora o delu tokom 2008. godine iz opštinskog budžeta isplatilo čak 11.245.800 dinara! Od te sume, prema podacima do kojih je došao Press, skoro polovina je isplaćena samo za poslednjih 45 dana prošle godine, a najviše su se okoristili članovi Srpske radikalne stranke!

Ekonomska kriza očigledno nije dotakla opštinu Zemun, koja deli i šakom i kapom, što dokazuje i podatak da je samo jednom čoveku, Miroslavu Latinoviću, na ime „obavljanja savetodavnih poslova iz oblasti medija" u toku prošle godine isplaćeno više od 700.000 dinara, dok su šefu beogradskog odbora SRS-a Nemanji Šaroviću za samo dva dana, 29. i 30. decembra, iz zemunskog budžeta na račun legla 115.882 dinara!

Pojedinačni ugovori

Ovaj novac uplaćen je na ime pojedinačnih ugovora o delu za različite usluge, kao na primer održavanje sajtova, škole šaha, obuke za rad na računarima, savetovanja...

U opštini Zemun, međutim, tvrde da je prošle godine za ove namene iz budžeta isplaćen „svega" 7.208.454,81 dinar bruto, dok su u poslednjih 45 dana po istom osnovu isplaćena 686.837,32 dinara bruto.

- Angažovali smo stručan kadar radi obavljanja određenih poslova koji su van naše delatnosti, kao što su održavanje internet prezentacije GO Zemun, funkcionisanje škole računara i škole šaha za učenike zemunskih osnovnih škola. Miroslav Latinović je na osnovu ugovora o delu obavljao savetodavne poslove iz oblasti medija, sa posebnim akcentom na saradnji sa inostranim medijima i koordinaciji sa privrednim subjektima na teritoriji GO Zemun. Za obavljanje ovih poslova isplaćeno mu je na ime naknade 405.870 dinara - tvrde u opštini Zemun.

I pored dokumenata u koje je Press imao uvid, Nemanja Šarović oštro je za naše novine demantovao da je iz budžeta opštine primio 115.000 dinara, navodeći da je reč o medijskoj hajci.

POZNAT JAVNOSTI

Nemanja Šarović je prvi put „zapao za oči" javnosti kad je „procurila" informacija da je tokom 2005. godine, kao republički odbornik, naplatio čak 1,6 miliona dinara na račun putnih troškova, od rodnog Vranja do Skupštine Srbije. Toliki izdatak bi možda bio i opravdan da Šarović nije boravio u Beogradu, jer je u to vreme bio odbornik i u opštini Stari grad.

- Od decembra sam zaposlen u opštini Zemun na mestu pomoćnika predsednika opštine, i za taj mesec su mi isplaćena 67.494 dinara. To je jedino radno mesto na kojem sam zaposlen i očekujem da će mi naredna plata biti 79.627 dinara. Imam pravo na to, ne može se živeti od vazduha - kaže Šarović.

Jedni štede, drugi rasipaju

S druge strane, predsednik Opštinskog odbora DS-a Zemuna Zdravko Stanković kaže da je upoznat sa navedenim dokumentom o previsokim isplatama i da je to apsolutno nemoralan čin, pogotovo u vreme ekonomske krize.

- Dok sve opštinske vlasti pokušavaju da maksimalno smanje troškove, radikali nemilice troše pare iz budžeta! Najčudnije je što su za 11 meseci potrošili skoro 6,8 miliona dinara, a samo od 17. novembra čak 4,5 miliona! Tu se vidi da u opštini Zemun zaista postoji problem i da sadašnja vlast ne funkcioniše kako treba. Ranije nismo imali uvid u njihovo poslovanje, ali videćemo šta će tek biti kad budu uvedene privremene mere - priča Stanković.

Нема коментара: