brojač poseta

уторак, 10. фебруар 2009.

VOJNA MAFIJA

Završena akcija hapšenja pripadnika organizovane kriminalne grupe koja je zloupotrebom položaja u Vojsci Srbije u dužem vremenskom periodu vršila krivična dela.

Ta grupa tereti se da je davala i primala mito, zloupotrebila službeni položaj i vršila prevare u domenu rešavanja stambenih potreba pripadnika Vojske Srbije, naknada šteta po osnovu povređivanja na prostoru bivše SFRJ i prava iz socijalnog osiguranja, objavljeno je na sajtu Ministarstva odbrane Srbije.

Radi se o kriminalnoj grupi koja broji 17 članova, od kojih je sedmoro zaposleno u Ministarstvu odbrane, a dvoje su lekari VMA sa činom pukovnika. Oni su osumnjičeni da su izdavali lažnu lekarsku dokumentaciju na osnovu koje su kasnije vršene manipulacije u dodeljivanju stanova, penzionisanju i naplati šteta po osnovu povređivanja, javila je agencija Beta.

Akciju hapšenja i procesuiranja zajednički su izveli Vojnobezbednosna agencija, MUP Srbije i Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac rekao je da je akcija njihovog otkrivanja trajala je više meseci i da je on s njom od početka bio upoznat.

"Privedeno je više osoba za koje se sumnja da su se bavile organizovanim kriminalom dugi niz godina. Bio sam upoznat od samog početka aktivnosti i cela akcija se vodi više meseci ", rekao je Šutanovac.

"Očekujemo da na sudu budu dokazane sve sumnje koje smo dokumentovali u saradnji sa tužilaštvom na najbolji mogući način", istakao je Šutanovac.

Radi se o dobro organizovanoj kriminalnoj grupi koju su činili pripadnici vojske bivše Jugoslavije, vojske Republike Srpske Krajine i službena lica zaposlena u organima Uprave nadležnim za rešavanje pitanja boračke zaštite i stambenih potreba vojnih lica.

Ovo je još jedna u nizu akcija državnih organa Republike Srbije usmerena na suzbijanje korupcije i drugih težih oblika kriminala, objavljuje sajt Ministarstva odbrane.

B92 nezvanično saznaje da je organizator ove kriminalne grupe Goran Mojović, penzionisani kapetan pešadije.

Нема коментара: