brojač poseta

четвртак, 26. фебруар 2009.

VODA PRODRLA U STRUJU!

Sneg koji se otapa sa krovova nakvasio instalacije u zgradi u ulici Matice Srpske u Mirijevu pa građani već pet dana nemaju struju. U EDB- kažu da će struju pustiti tek kad se sve osuši

Stanari poslednjih spratova u ulici Matice srpske u broju 62 u Mirijevu već pet dana nemaju struju jer je sneg sa krova nakvasio instalacije u zgradi! Građani tako danima žive u mraku, ali i u strahu od električnih spojeva koji bi lako mogli da izazovu požar!

ZA POPRAVKU KROVA 1.300 DINARA PO STANU

Prema rečima portparola "Gradskog stambenog" Borisa Mićanovića koji je nadgledao jučerašnju postavku limova u ulazu broj 62 cena sanacije krova bi iznosila oko 12,7 miliona dinara i po stanu bi to iznosilo oko 1.300 dinara mesečno, na 24 mesečne rate, s tim što stanovima koji nisu otkupljeni, "Gradsko stambeno" plaća sanaciju.

-Treba bar 51 odsto stanara da pristane na to. To bi obuhvatilo celu zgradu, sva četiri ulaza. Najbolje bi bilo da se svi slože, jer svi i jesu ugroženi. Ne znači da ako voda nije došla do prizemlja da neće doći dotle, jer se ovaj problem brzo širi - istakao je Mićanović.

Ugroženi su žitelji cele zgrade, od broja 60 do broja 66. Najkritičnije je na desetom spratu u ulazu broj 62 u stanovima 80 i 85 gde žive porodice Jakšić i Kitanović.

Krivac sneg

- Od 1985. godine, od kada je sagrađena ova zgrada kuburimo sa vodom koja nam sa krova kaplje u stanove. Meni su sve instalacije propale, ne smemo da uključimo struju! Dvadeset godina obilazim nadležne, bio sam kod svih gradonačelnika, ali ništa! Tužim se sa izvođačem radova, pokušavam da isteram pravdu, ali se niko od čelnika se ne obazire na ovaj problem. I evo sad, došlo je do kraja! Ne možemo da živimo više ovako! - ogorčen je Miloš Jakšić, električar u penziji koji sa suprugom, ćerkom i unukom živi u stanu broj 80.

Sve je počelo prošlog petka kada je sneg počeo da se topi, a struja je stanarima isključena u subotu. Voda dolazi do osmog sprata, a po nekim tvrdnjama, ugroženi su stanari i na sedmom i šestom spratu. U stanu kod Jakšića postoji problem sa osiguračima, memlom svuda po zidovima, parket im je propao...

Kod porodice Kitanović su uništeni zidovi i buđ je zahvatila sobu, kuhinju i terasu.

- Oduvek je ovako, ali šta ću... Nisam jedina. Žalila sam se kome sam stigla i sarađivala sam sa ostalim komšijama da nam se problem reši - kaže Nada Kitanović iz stana broj 85.

EDB: PUSTIĆEMO STRUJU TEK KAD SVE BUDE SUVO!

U "Elektrodistribuciji Beograd" kažu da su struju u ovom delu Mirijeva isključili iz bezbednosnih razloga. Sandra Alagić, portparol EDB-a je naglasila da je bila na licu mesta i da će ovim žiteljima struja biti uljučena tek kad sve bude bilo suvo i kad se stvore uslovi za bezbednosni protok električne energije.

- Nismo mi odgovorni što građani nemaju struju, već oni sami. Trebalo je na vreme da poprave krov - rekla je Alagićka.

Slučaj na sudu

Zgradu je svojevremeno gradila firma "Hidrotehnika", koja je sada pod stečajem. Oni su loše izveli radove na krovu i zbog toga voda prodire u stanove. Ceo slučaj je dospeo na sud, ali i ukoliko bude presuđeno u njihovu korist, građani će iz stečajne mase dobiti samo deo novca za sanaciju štete.

- "Gradsko stambeno" je žiteljima ove zgrade ponudilo ponudu za sanaciju krova. Trebalo bi bar 51 odsto stanara da se složi i da radovi počnu. Za sada smo pripremili privremeno rešenje - postavićemo limove uz pomoć kojih će se skupljati voda da ne ide na struju. Sledeće je postavka kalorifera za sušenje. Sanacija krova bi trebalo da počne za oko mesec dana, čim bude bilo suvo tri dana za redom i čim se stanari slože oko plaćanja sanacije krova - rekao je Boris Mićanović, portparol "Gradskog stambenog".

Нема коментара: