brojač poseta

четвртак, 12. фебруар 2009.

VOĐA MAFIJE IMA SEDAM STANOVA

Goran Mojović, organizator grupe koja je muvala sa vojnim stanovima i penzijama, vlasnik čak sedam nekretnina, uhapšeni i njegova žena i tast

„Ulagali" u nekretnine... Mojevići žive u dvoiposobnom stanu u Zemunu

Goran Mojović, osumnjičeni organizator grupe koja je nameštanjem dodele vojnih stanova i penzija oštetila državu za više od 100 miliona dinara, ima u svom vlasništvu čak sedam stanova u Beogradu, koji se vode na njega ili njemu bliske osobe, otkriva Press. Zajedno sa njim, u akciji „Borac" kao članovi kriminalne grupe uhapšeni su i njegova supruga Biljana i njen otac Dušan Džulović.

Čistka na VMA, podrška Jeftiću

Prema saznanjima Pressa, nadležni u Ministarstvu odbrane planiraju da sprovedu veliku kontrolu rada lekara VMA, jer postoji sumnja da je korupcija duboko ukorenjena u toj instituciji. Potpuno poverenje Ministarstva odbrane ima načelnik VMA Miodrag Jeftić, koji će, kako saznajemo, imati odrešene ruke u uspostavljanju reda u ovoj instituciji.

- VMA je najbolji medicinski centar u Srbiji i tu nema mesta za korupciju i kriminal. Osnovano sumnjamo da je od civila, naročito na ortopediji, često uziman novac. Svaki pojedinac će snositi odgovornost za svoje postupke - kažu u Ministarstvu.

Prema saznanjima Pressa, istraga je utvrdila da Mojović poseduje stanove u ulici Kapetana Radića 35, Braće Jerković 83, Kosovskoj 1 u Zemunu, Tošinom bunaru 67, Mekenzijevoj 27, Jurija Gagarina 102 i Pere Velimirovića 20!

- Stan u ulici Kapetana Radića je zvanična adresa na kojoj stanuje četvoročlana porodica Mojović. Taj stan je u njegovom vlasništvu, pošto ga je on otkupio. Stan se vodi kao dvoiposoban, mada je Mojović veštačenjem pokušao da ga registruje kao dvosoban, ali nije uspeo. Drugi stan u Braće Jerković je jednosoban, ima 42 kvadrata, a njega je Mojović kupio - otkriva Pressov izvor.

On otkriva da u stanu u Kosovskoj ulici u Zemunu stanuje Mojovićev tast Dušan Džulović, i dodaje:

- Stan u Tošinom bunaru ima 59 kvadrata i rešavanje vlasništva je u postupku, dok se još ne zna tačan status stanova u ulici Jurija Gagarina od 40 i Mekenzijevoj od 52 kvadrata, ali postoji sumnja da pripadaju Mojoviću. O poreklu svih njegovih nekretnina vodi se istraga. Stan u ulici Pere Velimirovića registrovan je na njegovu sestru - objašnjava sagovornik Pressa.

Kako saznajemo, operativci SBPOK-a izvršili su pretres stana u ulici Kapetana Radića u Zemunu, iz koga su Goran i Biljana odvedeni u utorak ujutro.

Negiraju krivicu, uskoro nova hapšenja!

Prema saznanjima Pressa, uhapšeni su na prvom saslušanju decidno negirali dela koja im se stavljaju na teret. Njih će detaljno ispitati istražni sudija Specijalnog suda za borbu protiv organizovanog kriminala. Njih krivična prijava MUP- tereti za učešće u organizovanom kriminalu, primanje i davanje mita, falsifikovanje dokumentacije i zloupotrebu službenog položaja. U zavisnosti od termina kada će biti privedeni, za njih će biti nadležan sudija Aleksandar Vujićić ili Vučko Mirčić. Sudija će nakon saslušanja odlučiti o određivanju pritvora, posle čega bi trebalo da usledi nova akcija hapšenja, uglavnom korisnika usluga ove grupe.

- Policija je našla lažne pečate, falš dokumentaciju, neke formulare... Pronašli smo i više nego što smo očekivali, što je uz snimljene akcije kako prima mito i telefonske razgovore odličan dokazni materijal. I to ne samo za policiju, već i za sud i tužilaštvo - kažu SBPOK-u.

Press je juče obišao zgradu u ulici Kapetana Radića i od stanara pokušao da sazna nešto o Goranu Mojoviću. U stanu Mojovića nismo zatekli nikoga, a malobrojne komšije, ne baš raspoložene za slikanje i razgovor, kažu da su iz medija saznali za šta je Goran osumnjičen.

- Ne znamo puno o njima, nisu se mnogo družili s komšijama. Držali su se po strani, ali smo mislili da je to zato što su mlad par sa dvoje dece, a ovde žive uglavnom penzioneri. Mislim da su izbeglice iz Bosne. On je krupan, pravi muškarac, nikada ne bih rekao da je invalid. Sad kad sagledam sve što se piše o njima, možda su se malo čudno ponašali. Uostalom, nije moja briga - rekao nam je jedan od komšija Mojovića.

1 коментар:

Dana је рекао...

Čudno kako ljudi iz provincije postanu za tren oka bogati . Supruga glavnog osumljičenog i njegov tast i tašta bili su neprimetni u pribojskoj čaršiji . Čudno . Zaista