brojač poseta

понедељак, 02. фебруар 2009.

UHAPŠEN UBICA IZ LESKOVCA!

Leskovačka policija posle 15 dana potere uhapsila Dragana Stojanovića Bečejca (43), koji se sumnjiči za ubistvo oca i sina u naselju Bobište. Ubica ležao na krevetu, nije pružao otpor

s1

Nije pružao otpor... Stojanović u trenutku izvođenja iz stanice policije

Dragan Stojanović Bečejac (43), koji se sumnjiči za ubistvo oca i sina u leskovačkom naselju Bobište, uhapšen je juče posle 15 dana skrivanja! Leskovačka policija uhapsila je dvostrukog ubicu u napuštenoj i oronuloj kući u naselju Dubočica, a kako saznajemo, Stojanović je ležao na krevetu i nije pružao otpor! Bio je potpuno iznemogao, zarastao u bradu i mršaviji za 15 kilograma!

slika

Krvnik... Dragan Stojanović

Leskovački policajci opkolili su kuću oko 14 sati, a Bečejac je uhapšen samo 15 minuta kasnije.

- Toliko je bio iznemogao da smo prvo mislili da je pijan, jer nije mogao da ustane i stoji na nogama. Morali smo da ga unesemo u vozilo. Sav je zarastao u bradu i u odnosu na onu sliku sa poternice, sigurno sada ima bar 15 kilograma manje. Kod njega smo našli pištolj, koji je najverovatnije korišćen u zločinu - kaže Pressov izvor iz leskovačke policije.

Kako saznajemo, policija je nekoliko puta bila nadomak Bečejca, ali je on u poslednjem trenutku uspevao da izmakne poteri.

- Imali smo operativne podatke da je često menjao lokacije i da je birao napuštene fabričke hale i kuće, ali nam je za delić sekunde uvek bežao. Takođe smo znali da nije imao novca i da mu niko nije pružao logističku podršku, pa je bio prepušten sam sebi, čak je i do hrane teško dolazio - kaže naš izvor.

Posle hapšenja, Stojanović, koji je 17. januara ubio Bogosava Mitića (72) i njegovog sina Jovana (45), uz velike mere obezbeđenja priveden je u zgradu policije. Tamo ga je pregledao lekar, posle čega je prebačen u leskovački Okružni zatvor, gde će ga saslušati istražni sudija Okružnog suda.

Hapšenju su se najviše obradovali Stojanovićeva bivša supruga Snežana i Jovanov sin Miroslav Mitić, koji su bili prava meta Stojanovićevog napada. Njih je u porodičnoj kući u Bobištu od kada je zločin izvršen čuvala policija, jer je ubica SMS porukama pretio da će ih likvidirati.

- Dobro je da se sve završilo, nismo smeli nigde da krenemo i već je život počeo da nam liči na pakao. Počeli smo i da sumnjamo da ga nikada neće uhvatiti - kaže Snežana za Press.

s2

Ovde je uhapšen... Ulica u kojoj se begunac skrivao

Podsetimo, tragedija u Bobištu dogodila se 17. januara oko 2.30, kada je Dragan Stojanović ušao kroz prozor od kupatila u kuću Mitića i prvo počeo bejzbol palicom na spavanju da tuče dedu Bogoljuba. Zapomaganje Bogoljuba i buka probudili su i ostale ukućane, a prvi je u pomoć dedi pritekao unuk Miroslav, u koga je napadač pucao, ali metak se zario u zid.

U međuvremenu je deda Bogoljub izašao napolje i uzeo sekiru, ali ga je Stojanović sustigao i hicima iz pištolja ubio na stepeništu. U tom trenutku iz pomoćne zgrade gde je spavao sa suprugom izašao je i Miroslavljev otac Jovan, inače invalid, koga je ubica usmrtio sa dva hica iz pištolja. Dok je napadač ubijao po dvorištu, Miroslavljeva supruga Snežana skočila je kroz prozor i spas potražila kod komšija. Stojanović je krenuo da je traži po komšiluku, a kada nije uspeo, pobegao je.

Нема коментара: