brojač poseta

субота, 28. фебруар 2009.

UBIJEN NA PARKINGU!

Vladan Pavlović (40), zvani Blek, ubijen je ispred svoje zgrade u ulici Kralja Petra u Aranđelovcu. Ubica ispalio iz pištolja dva metka u Vladana i pobegao. Pavlović umro na putu za bolnicu

Sačekuša... Mesto na kojem je ubijen Vladan Pavlović

Vladan Pavlović (40), zvani Blek, iz Aranđelovca, ubijen je u sačekuši u četvrtak uveče ispred svoje zgrade u ulici Kralja Petra! Nepoznati napadač ispalio je dva metka u Pavlovića, koji je bio na parkingu pored svog automobila. Teško ranjeni Vladan preminuo je na putu za bolnicu.

Sačekuša ispred zgrade

Zločin se dogodio preksinoć oko 21 sat na parkingu između zgrada u ulici Kralja Petra kod brojeva 56 i 58. Kako saznajemo od sagovornika bliskog istrazi, Pavlovića je neko pozvao na mobilni telefon nekoliko minuta pre ubistva i najverovatnije mu tada zakazao susret na parkingu ispred zgrade.

- Pavlović je izašao napolje i čekao na parkingu, kada su se začuli pucnji. On je pao pored svog automobila, dok je napadač pobegao - kaže naš sagovornik.

Vladanova komšinica kaže da je čula vrisak komšije koji je prolazio ulicom.

- Čula sam dva pucnja i ne bih ni izašla na terasu da nisam čula muški glas koji je povikao: „Jao, pucaše u Vladu!" Nisam smela da siđem! Počela sam da plačem - priča komšinica iz ulaza 56, i dodaje:

- Poznajem Vladu, on je moj komšija iz zgrade. Oženjen je, supruga mu je medicinska sestra. Ima dve ćerkice, jedna ima oko 10, druga oko pet godina. Ne mogu da verujem, bio je divan komšija, brižan otac. Videla sam ga u sredu kada je mlađu ćerku vodio u vrtić. Znam da nije radio, a sada ljudi pričaju i da se svačim bavio. Ja to ne znam, za mene je bio dobar, uvek spreman da pomogne.

Kako saznajemo od Vladanovih poznanika, on je rodom iz sela Balosava, gde mu i sada živi majka. Brat Vladana Pavlovića poginuo je takođe od metka, nesrećnim slučajem pre 10 godina, dok je čistio pušku. Komšije kažu da niko za vreme uviđaja koji je trajao do ponoći nije smeo da izlazi iz zgrade bez nadzora policije, koja je kontrolisala ko prolazi.

Istražni sudija Okružnog suda u Kragujevcu Dragan Leković, koji je vršio uviđaj u Aranđelovcu, kaže da je Pavlović stradao od dva metka ispaljenih u grudi, blizu srca. On je juče naložio obdukciju tela. O detaljima slučaja niko nije hteo da govori jer se još uvek traga za počiniocem ili počiniocima.

Pucnjava i u Beogradu

Preksinoć se dogodila još jedna pucnjava, na Novom Beogradu nedaleko od Fontane. Kako Press saznaje, ranjen je Vladimir M. (19). Mladić je sa društvom sedeo na klupi u parku između zgrada u ulici Narodnih heroja, kada je naišla druga grupa mladića i napala ih. Posle svađe jedan mladić izvadio je pištolj i pucao. Odmah posle pucnjave obe grupe su se razbežale, a na zemlji je ostao da leži Vladimir M., koga je metak pogodio u nogu i on je ubrzo kolima Hitne pomoći prevezen u Zemunsku bolnicu.

Kako Press saznaje od izvora bliskog istrazi, do pucnjave je došlo zbog ranijih neraščišćenih računa.

- Pretpostavljamo da je razlog rivalstvo lokalnih grupa. Kako su nam izjavili stanari zgrade u ulici Narodnih heroja broj 9, iza ove višespratnice na klupi u parku sedelo je nekoliko mladića i pričalo. U jednom trenutku u park je došla druga grupa i usledili su međusobno prozivanje i psovanje. Svedoci su nam rekli da je došlo do koškanja i fizičkog razračunavanja, a onda se začuo pucanj - kažu u policiji, i dodaju:

- Kada smo dobili dojavu, nekoliko patrola je požurilo na lice mesta, ali se većina učesnika obračuna razbežala. Zatekli smo ranjenog Vladimira M., koga je metak pogodio u levu potkolenicu. Ubrzo je stigla i ekipa Hitne pomoći, koja je povređenog mladića prevezla u Kliničko bolnički centar u Zemunu.

U policiji nisu želeli da spekulisu oko razloga ovog obračuna i rečeno nam je da će se više detalja o pucnjavi znati posle završene istrage.

Ipak, stanari okolnih zgrada u Bloku 1, u kome se odigrao obračun, rekli su nam da je ovo, nažalost, skoro svakodnevna pojava.

- U parku se skupljaju grupice. Uglavnom klinci. Piju, drogiraju se. Tuku se. Retko kada vidim policajce da tuda prođu noću. Dođu tek kada se desi nešto. Javna tajna je da se grupe iz bloka redovno tuku sa momcima sa Fontane - ispričao nam je jedan stanar Bloka 1. On nam je objasnio da je neverovatno da se policijska stanica Novi Beograd nalazi na manje od pola kilometra, a da dok patrole stignu retko kada zateknu nekoga, baš kao i juče.

Нема коментара: