brojač poseta

недеља, 08. фебруар 2009.

U SMRT POSLE INFARKTA?

Rođaci nastradalih Đonovića otputovali u Sloveniju da bi preuzeli tela. Uzroci nesreće se još utvrđuju, a komšije tvrde da se Milovan u poslednje vreme žalio na tegobe u grudima. Sutra je sahrana

s1

Tragična sudbina... Milovan Đonović i njegova kćerka Milica

Hasiba Đonović (64) iz Beograda, koja je teško povređena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Sloveniji, juče je operisana u bolnici u Ljubljani, ali je njeno stanje i dalje vrlo teško i lekari se bore za njen život. Hasiba je preživela stravičnu saobraćajnu nesreću, u kojoj su poginuli njen suprug Milovan Đonović (64), svekrva Mirjana (85) i ćerka Milica (34).

Hasibina rođena sestra Jasminka, koja živi u Leskovcu, otišla je u petak sa mužem u Ljubljanu da bi preuzela tela nastradalih rođaka. Pretpostavlja se da će se nesrećni ljudi dopremiti u Srbiju do ponedeljka, kada će najverovatnije biti i sahrana.

Bio je savestan vozač

Slovenačka policija je saopštila da je Milovan Đonović izazvao nesreću tako što je vozeći Miličin „pežo 106" iznenada prešao na levu stranu puta, a zatim udario u zadnji deo kamiona, pa u automobil, koji je bio iza njega. Milovan i Mirjana preminuli su na licu mesta, dok je ćerka podlegla povredama u bolnici, nekoliko sati kasnije. Automobil je bio toliko uništen da su vatrogasci njihova tela izvukli iz vozila tek pošto su isekli limariju.

Komšije porodice Đonović iz Jahorinske ulice na Karaburmi još su šokirani ovom tragedijom. Posredstvom rođaka koji su otputovali u Ljubljanu uspevaju da saznaju i nešto više o stanju teško povređene Hasibe.

- Milovanova sestra od ujaka Nina je u Ljubljani i čujemo se sa njom. Ona kaže da se lekari još bore za Hasibin život, jer ima dosta unutrašnjih povreda. Svi se molimo da makar ona preživi... Zadesila ih je strašna sudbina. U jednom trenutku je stradala skoro cela porodica - kaže Milena Predragović.

s2

Kuća žalosti... Dom Đonovića u Jahorinskoj ulici na Karaburmi

Prema njenim rečima, Milovan je bio savestan vozač i sigurno nije izazvao nesreću tako što je zaspao ili se premorio. Ona kaže da se poslednjih nekoliko meseci žalio i na jake bolove u grudima:

- Nema šanse da se umorio. On takav ne bi vozio. Mora da mu je pozlilo, da je doživeo srčani udar tokom vožnje i da je to uzrok nesreće. Bio je srčani bolesnik... Njihovi rođaci su nam rekli da je do izlaza iz Ljubljane vozila Milica, a da je zatim Milovan nastavio da vozi. Da mu nije bilo dobro, verovatno ne bi sedao za volan - kaže komšinica Predragović.

fakti

n Miroslav Bogdanović (27), njegova supruga Svetlana (25) i dvogodišnja ćerka Bojana poginuli su u saobraćajnoj nesreći u Somboru

n Dragan Nikolčević (38), njegova supruga Malina (36) i sinovi Stefan (11) i Aleksandar (8) poginuli su na autoputu Beograd-Novi Sad

n Cile O. (32), njegova trudna supruga Maja (24) i njihova dvogodišnja ćerka Anastasija, poginuli su u nesreći kod Vrbasa

Đonovići su u Sloveniju krenuli kako bi prisustvovali sahrani Mirjaninog brata. Nazad, za Srbiju, krenuli su u četvrtak, tri sata nakon ispraćaja. Inače, Milovan je pre nekoliko meseci bio u poseti kod ujaka u bolnici:

Žalio se na pritisak

- I tada je bilo problema, jer je Mirjani pozlilo, pa je Milovan otišao da je doveze kući. Automobil u kojem su nastradali bio je Miličin. Kupila ga je na lizing. Ona je bila divna devojka, radila je u marketinškoj agenciji „O gilvi", a imala je i neke honorarne poslove. Živela je u nasleđenom stanu u centru grada, ali je vikendom dolazila na ručak kod roditelja i tada smo je i viđali - kaže Milena Predragović.

I druge komšije govore samo pohvalno o porodici Đonović. Milovan je, kažu, čekao rešenje za penziju, a imao je i špeditersku kompaniju „Đonović MV špedicija".

- Bio je vedrog duha i veoma duhovit. Stalno se šalio i na svoj račun, a kada je nekome u komšiluku zatrebala pomoć, on i Hasiba bili su prvi... Poslednjih meseci, međutim, Milovan mi se žalio da mu je pritisak vrlo visok i da se ne oseća dobro - kaže jedan komšija Đonovića, koji nije želeo da se predstavi.

1 коментар:

Анониман је рекао...

Taj deo ceste je jos stari deo nekadasnje ceste Bratstva i jedinstva.Ali u cemu jue stvar na tom delu ceste.Priča se,da su neki funkcioneri koji su saznali,da ce se radit tamo autoput pokupili za nisku cenu zemljista (močvara) a sad oce cenu za gradzevinske parcele od države.Neznam koliko,ce trebat jos krvnog poreza na toj trasi Trebnje-Novo mesto ,da se napravi več jednom pravi autoput.Sramota za vlasnike te zemlje.