brojač poseta

петак, 13. фебруар 2009.

Trinaestogodišnji dečak postao otac

Dečak koji je postao otac u trinaestoj godini priznao je juče da ne zna koliko koštaju pelene ali je rekao da je siguran "da koštaju mnogo", piše britanski The Sun.

Alfi, koji ima trinaest godina, a izgleda kao da ima osam, postao je otac pre četiri dana kada je njegova devojka Šantel Stedman rodila devojčicu Mejzi Roksen.

Alfi je rekao kako su on i Šantel (15) odlučili da ona ne ode na abortus nakon što je otkrila da je u drugom stanju. Stidljivi dečkić, čiji glas još nije mutirao, rekao je: "Mislio sam da bi bilo dobro da imamo bebu".
"Nisam razmišljao o tome da li to možemo sebi da priuštimo. Ja i nemam džeparac. Tata mi samo ponekad da 10 funti".
Alfi, koji je visok samo 121 cm, dodao je: "Kada je moja mama saznala, mislio sam da ću biti u velikom problemu. Mi smo želeli da imamo bebu, alli smo se plašili kako će ljudi reagovati na to. Nisam znao kako je to biti otac, ali ja ću biti dobar i brinuću o bebi".
Pravi izazovi tek čekaju mlade roditelje.
Foto: Ilustracija
Dečakov otac Denis je rekao da njegov sin ne razume u kakvoj je situaciji – ali da izgleda očajan u tome da bude posvećen i odgovoran otac. Alfi je želeo da bude prvi koji će držati Mejzi u naručju nakon porođaja. Nežno je poljubio bebu i dao joj flašicu.
Beba je začeta nakon što su Šantel i Alfi, koji je u tom trenutku imao samo 12 godina, proveli jednu noć zajedno i prvi put imali seksualni odnos.
Za bebu su saznali kada je Šantel bila u 12. nedelji trudnoće. Oni su to, međutim, držali u tajnosti do šest nedelja kasnije kada je Šantelina majka postala sumnjiva zbog težine njene ćerke. Dečakova porodica je vest o trudnoći otkrila samo najbližim rođacima i prijateljima zbog straha da će Alfi biti maltretiran u školi.

Šantel je rodila Mejzi u ponedeljak uveče u bolnici Istborn u Istočnom Saseksu.
"Nismo mislili da će nam biti potrebna pomoć roditelja. Ustvari i ne mislite o tome kada saznate da ste trudni. Samo mislite kako će vas roditelji ubiti", rekla je Šantel.
Šantel je priznala da će ona i Alfi biti optuženi da su užasno neodgovorni.
"Znam da smo pogrešili ali sada ne bih to promenila. Bićemo dobri roditelji".
Šantel i devojčica su juče puštene iz bolnice i sada žive sa njenom majkom Peni, nezaposlenim ocem (43) i još petoro braće u iznajmljenoj kući u Istbornu. Porodica živi od beneficija za nezaposlene.
Alfi, koji živi sa sa majkom Nikolom na drugom kraju grada provodi uglavnom vreme kod Stedmanovih. Dozvoljeno mu je da tamo prenoći i tamo mu je čak i školska uniforma u slučaju da ujutro mora pravo u školu.
Alfijev otac, koji je razveden od njegove majke, veruje da je njegov sin preplašen:
"Svi mu nešto govore i njemu se sve to mota po glavi. On nema predstavu šta znači imati bebu i ne može ni da objasni kako se oseća. Sve što zna je da će mu njegovi mama i tata pomoći".
"Kada pomenete novac on skreće pogled, a ona se uzda u njenu mamu. To je suludo. Oni nemaju ideju šta ih čeka", dodaje Alfijev otac.
Denis je Alfija opisao kao klasičnog trinaestogodišnjeg dečaka koji voli kompjuterske igrice, boks i Mančester junajted. "Kada sam pričao sa njim on je počeo da plače. Rekao mi je da je to bio prvi put da je imao seksualni odnos i da tada nije znao šta radi".

Нема коментара: