brojač poseta

четвртак, 12. фебруар 2009.

RAT BANDI U NOVOJ PAZOVI

Posle žestoke pucnjave u Novoj Pazovi, u kojoj je ispaljeno oko 40 metaka, policija u filmskoj poteri uhapsila osam članova kriminalne grupe koja se bavila prodajom droge i iznudama

Mesto obračuna... Uviđaj u Karađorđevoj ulici u Novoj Pazovi

Mesto obračuna... Uviđaj u Karađorđevoj ulici u Novoj Pazovi

Srpska policija uhapsila je posle žestoke pucnjave i spektakularne potere po Novoj Pazovi osmoro narko-dilera i reketaša iz ovog grada! Krvavi obračun počeo je kad je Obrad P. sa svojom ekipom došao da naplati dug od 5.000 evra svom kumu Miši P.! U pucnjavi je ispaljeno 30 metaka iz „škorpiona" i osam iz lovačke puške!

Više nismo kumovi!

Kako je za Press rekao Pero P., otac uhapšenog Obrada, njegov sin jeste kriv, ali on ne može da shvati zašto policija nije uhapsila i njegovog kuma Ostoju i Mišu, koji su takođe pucali.

- Moj sin je kriv. Znam da prodaje drogu. Zbog dilovanja je već jednom bio u zatvoru u Sremskoj Mitrovici. Znam da su on i Marko otišli da traže 5.000 evra, koliko im Mišo duguje već tri godine. Mišo je narkoman i nikako nije hteo da vrati pare. Šta se tačno tada dogodilo, ne znam, ali posle svega što se desilo mogu samo Ostoji da kažem da od danas više nismo kumovi - rekao nam je Pero.

Kako Press saznaje od izvora u policiji, grupa iz Nove Pazove uhapšena je posle pucnjave u kojoj niko nije ozbiljnije povređen.

- Grupa iz Nove Pazove bavila se razbojništvima, krađama automobila, iznudama, ucenama i dilovanjem droge! Takođe, sumnjiče se za nekoliko pljački banaka i pošta! Do hapšenja grupe došlo je posle žestoke pucnjave koja se odigrala u utorak oko 14.30 časova u Karađorđevoj ulici u Novoj Pazovi kada su članovi bande došli da iznude novac. Oni su napali dužnika Mišu P. (32), koji im je dugovao 5.000 evra. Onda se u sukob umešao i dužnikov otac Ostoja s lovačkom puškom! Dileri su zapucali na Ostoju, koji im je uzvratio. U žestokoj pucnjavi ispaljeno je oko 30 metaka iz „škorpiona", a iz lovačke puške osam - kaže Pressov sagovornik, i dodaje:

- Kada su videli policijske automobile, reketaši su seli u „BMW" i „micubši pajero" i pobegli prema Beogradu. U jednom trenutku su se razdvojili, a policija je nekoliko puta pokušavala da ih zaustavi. Posle sat vremena, dve interventne patrole zaustavile su „BMW" na uglu Borske i Crnotravske ulice na Banjici i uhapsile dvojicu mladića, a desetak minuta kasnije u Tošinom bunaru zaustavljen je i „micubiši" i uhapšena su još dva člana ove grupe.

U policiji kažu da je posle ovih hapšenja usledilo lociranje i drugih članova kriminalne grupe, koji su ubrzo privedeni.

Meštani Nove Pazove kažu da niko ne bi bio uhapšen da lokalni momci nisu došli u Karađorđevu ulicu da iznude 5.000 evra, koliko im je dugovao Miša P.

- Svi znaju ko šta ovde radi. Pazova je malo mesto i skoro svako svakoga poznaje - kaže jedan stanovnik Nove Pazove čija se kuća nalazi u Hilandarskoj ulici, pedesetak metara od mesta obračuna.

Uhvaćeni na Banjici... Policija odnosi „BMW“ narko-dilera iz Pazove

Uhvaćeni na Banjici... Policija odnosi „BMW" narko-dilera iz Pazove

- Znam da su Obrad P. i Marko Lj. u utorak došli po novac koji Miša P. duguje za drogu koju je kupovao od njih. Miša je, inače, Obradov kum i prvi komšija obojice mladića! On nije hteo da plati, pa su oni počeli da ga tuku. Tada je iz kuće izašao Ostoja, Mišin otac, sa sačmarom. On je rekao Obradu: „Ne diraj mi sina! Ja sam te krstio, ja ću i da te ubijem" - kaže naš sagovornik.

Uhapšena i banda falsifikatora

Kako Press saznaje, policija je u Kruševcu uhapsila i dvojica pripadnika organizovane kriminalne grupe koja se bavila falsifikovanjem službenih isprava i vozačkih i saobraćajnih dozvola.

- Obrad i Marko su počeli da pucaju, a Ostoja je uzvratio! Onda su stigli i njihovi drugovi, Nikola J. i još neki momci čija imena ne znam, i uključili se u obračun. Praštalo je na sve strane! Čudim se da niko nije poginuo jer su meci pogodili fasade okolnih kuća. Ne mogu da tvrdim koliko je to trajalo, možda dva minuta, a onda su se čule policijske sirene - rekao nam je svedok obračuna.

On nam je objasnio da su tada mladići ušli u „BMW" i džip i pobegli, a komšije iz ulice su otišle kod Ostoje P. i njegovog sina da vide da li je neko povređen.

- Ostoja nije hteo da pusti pušku, jedva su mu je oteli. Tada sam čuo da je Miša rekao da je hteo sve da ih pobije, ali nije mogao da nađe automatsku pušku.

Ovaj stanovnik Nove Pazove nam je rekao da mu se, pre nego što su Obrad i njegovi drugovi pobegli, učinilo da su neki krvavi. On nam je takođe rekao da je sačma pogodila u uvo i Tomicu L., oca uhapšenog Marka Lj., kada je izašao ispred porodične kuće da vidi šta se događa. Većina stanovnika Nove Pazove nam je rekla da je moralo nešto ovako da se dogodi, pa da neko bude uhapšen jer, da nije bilo toga, dileri koji rade za velike gazde iz Beograda i dalje bi nastavili da se slobodno šetaju.

Нема коментара: