brojač poseta

петак, 13. фебруар 2009.

PUKLA "MONCA 2"

Orhan Dragaš, „Komora film": Trenutno nemamo planove za nastavak filma „Poslednji krug u Monci 2", u koji smo dosad uložili 230.000 evra

s1

A počelo je holivudski... U prvoj sceni „Monce 2" pojavili su se Luiđi Pereli, Emir Kusturica, Dragan Nikolić, Bora Čorba, Oliver Mandić i Vuk Kostić

Film „Poslednji krug u Monci 2", koji je pompezno najavljivan poslednjih pet godina, najverovatnije neće uskoro biti snimljen. Kako saznaje Press, scenario pokojnog Dušana Prelevića za film u koji je država 2005. uložila dva miliona dinara (u to vreme nešto manje od 30.000 evra) ostaće da trune u fioci produkcijske kuće „Komora film".

slika

Nije nam se dalo... Producent Orhan Dragaš

Orhan Dragaš, vlasnik „Komora filma", priznaje da planova za nastavak projekta zasad nema.

- Nameravali smo da radimo nastavak „Monce" u saradnji sa italijanskim „Minerva filmom" - kaže Dragaš za Press. - U skladu s tim planirali smo i budžet. Za naše uslove to bi bio niskobudžetni film. Čak smo u scenario, opremu, snimanje nekoliko scena i angažovanje italijanske glumice uložili oko 230.000 evra. Trejler smo poslali na konkurs „Evroimaža", međutim, zbog jake konkurencije nismo uspeli da prođemo na konkursu i dobijemo potrebna sredstva za nastavak snimanja filma. Trenutno nemamo planova za nastavak, ali to ne znači da smo odustali od „Monce" - kaže Orhan Dragaš za Press.

Ministarstvo kulture: Novac mora da se vrati

PR služba Ministarstva kulture saopštila je da novac u slučaju nerealizacije projekta mora da se vrati državi:

- U svakom ugovoru koji se potpiše između Ministarstva kulture i producenata određenog projekta postoji klauzula po kojoj se određena svota novca mora da se vrati ukoliko se projekat ne završi - kažu za Press iz PR službe ovog ministarstva, ne navodeći u kom roku producenti „Monce" i ostalih dotiranih, a propalih projekata moraju državi da vrate novac.

O nastavku snimanja kultnog filma „Poslednji krug u Monci" počelo je da se govori još 2003. godine, kad je Dušan Prelević započeo pisanje scenarija. Dve godine kasnije u Beogradu je snimljen trejler za pomenuti film, s Draganom Nikolićem i Emirom Kusturicom, Borom Čorbom i Oliverom Mandićem u glavnim ulogama. Bombastično su najavljivani i italijanski režiser Luiđi Pereli i glumci Monika Beluči i Džeremi Ajrons, a planirani budžet bio je u to vreme neverovatnih tri i po miliona evra.

Bivši ministar kulture Dragan Kojadinović rekao je za Press da je za vreme njegovog mandata novac za snimanje filma „Monca 2" dao po propisu: - Sve je urađeno po zakonu. Ne znam šta se s tim dalje dešavalo jer sam ministarstvo predao svom nasledniku. Za sve informacije, pa i tu povodom „Monce", obratite se načelniku u Ministarstvu kulture, ja s tim stvarno više nemam nikakve veze - kaže popularni Kojadin, koji je u vreme svog mandata bio stranački kolega (SPO) Orhana Dragaša, producenta „Monce".

Prvi deo filma „Poslednji krug u Monci" snimljen je 1989. godine.

s2

Kultna scena... Gaga Nikolić kao Urke u prvom delu filma

Нема коментара: