brojač poseta

среда, 11. фебруар 2009.

PREŽIVEO PAD SA 9. SPRATA!

P. S. (25) iz Niša pao je sa terase svog stana sa visine od dvadeset metara na parkirani „reno 5" i ostao živ! Mladić je u svesnom stanju prebačen u nišku bolnicu i nije u životnoj opasnosti

skakac
Ovde je pao... P. S. udario je leđima u krov parkiranog „renoa 5"

P. S. (25) iz Niša preživeo je pad sa devetog sprata solitera u Dušanovoj ulici 102! Mladić je juče u 11.30 časova pao sa visine od oko dvadeset metara na parkirani „reno 5"! P. S. je u svesnom stanju, sa teškim povredama, prebačen u niški Klinički centar i nalazi se van životne opasnosti.

Okolnosti pod kojima je došlo do tragedije još nisu dovoljno razjašnjene. Mladić je neposredno pre pada bio na terasi stana u kojem živi, ali zasad nema informacija da li je u pitanju pokušaj samoubistva ili nesreća.

FAKTI

* Maj 2006. - Jovanka Vuković (59) iz Drvara preživela je pad sa šesnaestog sprata hotela „Srbija" na Konjarniku. Vukovićeva je pala na tendu restorana, koja joj je ublažila pad. Ona je sutradan preminula u bolnici

* April 2008. - Savo M. (40) pao je sa sedmog sprata zgrade na Novom Beogradu. Polomio je dva rebra, a sigurne smrti spasla ga je saksija sa zemljom na koju je pao

* Decembar 2008. - Jana K. (37) preživela je pad sa sedmog sprata zgrade na Novom Beogradu. Ona je pala na bor, koji je ublažio pad sa dvadeset metara visine

Stanari zgrade u kojoj se dogodila nesreća kažu da P. S. živi sa majkom, ocem i sestrom.

- P. S. je miran, povučen mladić. Zaista ne znam da li je skočio ili je pao sa terase. U svakom slučaju je neverovatno da je preživeo, jer je pao sa visine od dvadesetak metara! Imao je sreću da je umesto na beton pao na parkirana kola, inače bi ostao na mestu mrtav - priča jedan od komšija.

Očevici događaja navode da je mladić prilikom pada bio samo u donjem vešu.

- Čuli smo strahovit tresak i pomislili da se dogodila saobraćajna nesreća. Istrčali smo na terasu i videli mladića kako leži na krovu automobila. On je pao na leđa. Posle pada ustao je i naslonio se na zgradu, leđa su mu bila skroz krvava. Bio je potpuno svestan, nešto je pričao. Moj drug i ja smo mu prišli i pozvali Hitnu pomoć - kaže Bojan Petrović, jedan od očevidaca.

Krov „renoa 5" na koji je pao mladić potpuno je smrskan, a uništeno je i vetrobransko staklo. Međutim, vlasnik vozila Vladimir Andrejević kaže da je pretrpeo takav šok kada je video šta se desilo, da nije ni pomislio na štetu na kolima.

- P. S. je bio potpuno svestan, pa sam mu prišao i pitao ga kako se zove i šta se desilo. Tek kada mi je kazao ime, ja sam ga prepoznao. Stanujem sprat iznad njegove porodice, ali ga ne poznajem dobro - kaže Vladimir Andrejević, koji se jedva povratio od šoka.

skok

- Znam ga kao tihog mladića, ali nisam imao kontakta sa njim. Najvažnije je da je ostao živ, nije važna šteta na mojim kolima - kaže komšija.

Na Klinici za neurohirurgiju, na kojoj je zbrinut povređeni mladić, potvrđeno je da je on u stabilnom stanju i van životne i opasnosti.

- Posle pregleda nisu otkrivene povrede glave, pa će sa naše klinike biti prebačen na hirurgiju. Konstatovani su mu prelomi rebara i kontuzije po telu, ali smo uspeli da ga povratimo iz traumatskog šoka i sada je svestan, stabilan i komunikativan - rekao je Miroslav Ilić, dežurni neurohirurg. Policija je obavila uviđaj, ali se ovim povodom nije oglasila.

Нема коментара: