brojač poseta

петак, 27. фебруар 2009.

"PANTERS" FILHARMONIJA

„Blek pantersi" sinoć nastupili u Beogradskoj filharmoniji. Novac od prodaje ulaznica biće uložen u izgradnju novog splava

s1

Rasprodato... Ulaznice za donatorsko veče koštale 100 evra

Beogradska filharmonija pokrenula je inicijativu za reizgradnju beogradskog splava „Pantersi" izgorelog 13. decembra prošle godine. Prvi čovek Filharmonije Ivan Tasovac sinoć je, na iznenađenje mnogih, ugostio najpoznatiji srpski džipsi bend i upriličio donatorsko veče u sali Filharmonije. Ulaznice za svirku, poput mnogih uz koje su brojne generacije dočekivale zore na poznatom splavu, koštale su čak 100 evra, ali uprkos visokoj ceni, sve su rasprodate.

Jednoipočasovni koncert obuhvatio je stare i nove pesme „Blek pantersa", a ovacije publike i glasno skandirnje Ivana Tasovca razgalili su frontmena benda Tomu Jovanovića, alijas Tomu Pantera, da se oseća kao tokom najluđih žurki na splavu.

- Hvala vam svima, dragi moji prijatelji. Kada splav budemo sagradili i otvorili ga 6. maja, popićemo novac koji ste nam faktički pozajmili kupovinom karata - poručio je frontmen sastava razigranoj publici i zapevao „Đelem, đelem", a potom i „Đurđevdan". Posle koncerta Toma je za Press izrazio zahvalnost Tasovcu.

s2

- Hvala Ivanu Tasovcu. koji nas je bukvalno naterao da napravimo donatorsko veče u tako značajnoj ustanovi. Njegov predlog da sviramo u Filharmoniji od ogromnog nam je značaja jer će sav novac od prodatih karata biti uložen u novi splav „Blek pantersa" - zaključio je Toma.

slika

Tasovac: Ulaganje u zajedničku budućnost

Ludo i nesvakidašnje veče u prostoru u kojem su svirali brojni svetski virtuozi na muzičkim instrumentima počelo je kompozicijama na klaviru koje je izvela Tomina unuka, mlađana Sabrina. To je bio odličan šlagvort Tasovcu da objasni sponu između „Pantersa" i Beogradske filharmonije.

- Sabrina je direktna veza između Filharmonije i „Pantersa". Oni večeras nastupaju ovde iz dva razloga. Prvi je taj što su pre osam godina upravo oni bili jedni od prvih sponzora Filharmonije pod mojim vođstvom. Iz tog vremena su i njihove majice na kojima piše „Blek pantersi vole Beogradsku filharmoniju". Drugi razlog zašto želim da pomognem „Pantersima" da obnove splav jeste taj što ćemo mi zaposleni u Filharmoniji verovatno ubrzo biti primorani da vrlo sviramo po splavovima da bismo se prehranili. Dakle, ovo nije samo humanitarna akcija, već realno ulaganje u zajedničku budućnost.

Нема коментара: