brojač poseta

недеља, 22. фебруар 2009.

Ozloglašeni kriminalci po drugi put pobegli iz zatvora helikopterom

Dvojica ozloglašenih kriminalca izveli su senzacionalan beg helikopterom iz atinskog zatvora sa maksimalnim obezbeđenjem i to drugi put u poslednje tri godine.

Vasilisu Paleokostasu, koji je služio zatvorsku kaznu za niz oružanih pljački i otmica, i njegovom saučesnik Albancu Alketu Rizaju trebalo je da ovih dana počne suđenje za takođe senzacionalan beg iz 2006. godine.
"Paleokostas je, zajedno sa svojim saučesnikom Albancem, pobegao helikopterom iz zatvora Koridalos. Helikopter je kasnije proneđen u severnom atinskom kvartu Kapandriti, ali od begunaca nije bilo ni traga ", rekao je neimenovani zvaničnik grčke policije.
Ovog puta pomagači su oteti helikopter spustili na krov zatvora, a zatim izbacili merdevine od konopca. Prošli beg je bio još smeliji, jer je helikopter sleteo na sred dvorišta tokom vremena predviđenog za fizičke aktivnosti zatvorenika. Čuvari su tada mislili da je u posetu zatvoru stigla inspekcija nadležnog ministarstva i nisu uopšte reagovali.

Policija je Pleokostasa, jednog od najtraženijih kriminalaca u zemlji, pronašla u avgustu i ponovo ga zatvorila zbog prošlog bega, ali i planiranja nove otmice jednog industrijalca.

Нема коментара: