brojač poseta

петак, 27. фебруар 2009.

OTELI PARE ZA PENZIJE!

Trojica maskiranih razbojnika upala odmah posle otvaranja u poštu u Velikom mokrom lugu i za nekoliko minuta opljačkala tri miliona dinara namenjenih isplati penzija

s1

Uviđaj... Pljačkaši znali kada stižu pare u poštu u Velikom mokrom lugu

Trojica razbojnika opljačkala su juče ujutro poštu u Velikom mokrom lugu i odnela tri miliona dinara! Razbojnici maskirani fantomkama i naoružani pištoljima upali su u poštu u ulici Nikole Grulovića u 7.45 časova i za svega tri minuta oteli novac za isplatu penzija, nakon čega su otrčali do kola i pobegli!

Pljačka je izvršena munjevito, lopovi su znali da je velika količina novca stigla u poštu! Veruje se da se trojka posle pljačke najverovatnije odvezla do nekog „šteka" u naselju, jer su policijske patrole brzo blokirale ulaz i izlaz iz naselja!

- Svima je poznato, čak se i dan ranije najavljuju isplate penzija, pa nije čudo što su razbojnici znali da je u pošti velika količina novca - kaže izvor blizak istrazi, i dodaje:

- Razbojnici su sačekali da u poštu stigne novac i tek u 7.45 časova su ušli unutra. Dvojica maskiranih su ušla u prostorije pošte, dok je treći ostao na vratima. Sva trojica su bila naoružana pištoljima.

U policiji kažu da su razbojnici pljačku odradili profesionalno, i da su se u prostorijama zadržali kratko.

- U trenutku kada su upali, unutra je bilo petoro zaposlenih. Šefica pošte, šalterska službenica i trojica poštara. U pošti nema fizičkog obezbeđenja i ne postoji video-nadzor, pa je pljačkašima to izuzetno olakšalo posao - kažu u policiji.

s2

LAKO DO PLENA... Pošta nema obezbeđenje ni video-nadzor!

Razbojnici su se u pošti zadržali dva do tri minuta, koliko im je trebalo da pokupe tri miliona dinara. Dok su zaposleni još bili u šoku, trojka je pobegla u sporedne ulice, najverovatnije do automobila koji ih je čekao i kojim su nastavili bekstvo.

Pljačka je izvedena brzo i neprimetno, pa tako niko sa strane nije znao šta se dešava unutar pošte! Niko nije primetio šta se dešava dok razbojnici nisu pobegli, iako se desetak metara dalje nalazi stanica gradskog prevoza. U zgradi u kojoj se nalazi pošta nalaze se i prostorije mesne zajednice i prodavnica, ali su i oni saznali za pljačku tek kada su poštari povikali: „Pljačka!" Ostali u blizini shvatili su šta se dogodilo tek kada su stigle policijske patrole.

s3

Jedan penzioner iz naselja, koji je došao da podigne penziju ne znajući šta se u jutarnjim satima odigralo, zatekao je zaključana vrata .

- Ovo je strašno! Nemaju ni obezbeđenje ni kamere, može da uđe ko kad hoće, pa kao da mole da budu opljačkani. A i policija je stigla tek kada se sve završilo. Zna se ko ovde pljačka, ko diluje drogu, sve se zna, a ništa se ne preduzima. Svi se prave blesavi - rekao je penzioner.

Нема коментара: