brojač poseta

петак, 06. фебруар 2009.

OPLJAČKALI GATARU

Dvojica lažnih vodoinstalatera pretukla su i opljačkala gataru Nasihu P. (82) u njenom stanu na Obilićevom vencu u Beogradu. Vezali staricu i tukli je da bi otkrila gde se nalaze pare i nakit

Mesto napada
Mesto napada... Zgrada u ulici Vuka Karadžića u centru Beograda

Dvojica pljačkaša maskiranih u vodoinstalatere pretukli su i opljačkali gataru Nasihu P. (82) u njenom stanu u centru Beograda!

Razbojnici su staricu vezali, davili je i tukli kako bi otkrila gde se nalaze pare i nakit. Posle premetačine po stanu, „vodoinstalateri" su pobegli, a starica je prebačena u Urgentni centar.

Lažni vodoinstalateri upali su juče pre podne u stan Nasihe P. u ulici Vuka Karadžića na Obilićevom vencu! Oni su starici pozvonili na vrata i rekli da je pukla cev za vodu negde u zgradi i da treba da lociraju i otklone kvar.
Premetačina po stanu

- Kada je Nasiha otvorila vrata, pljačkaši su je odmah napali. Najpre su je vezali, a onda šutirali i udarali i čak u jednom trenutku i davili da ne bi zvala pomoć. Posle premetačine celog stana pljačkaši su izašli iz zgrade i udaljili se prema Zelenom vencu. Nesrećna žena uspela je da pozove komšije koje su je odvezle i pozvale policiju. Nasiha je prevezena u Urgentni centar - kaže za Press izvor blizak istrazi.

Kako Press saznaje od izvora u policiji bliskog istrazi, Nasiha P., koja živi sama, toliko je bila u šoku posle svega što joj se dogodilo da nije mogla uopšte da odgovara na pitanja koje su joj postavljali policajci.

- Prema izjavi jedne stanarke zgrade u kojoj stanuje Nasiha, pljačkaši su bili obučeni u plave radničke kombinezone i izgledali su kao vodoinstalateri. Napadnuta starica je u šoku i nije mogla da kaže ništa policiji u vezi s razbojništvom. Pretpostavljamo da je upad bio tipovan jer je poznato da se Nasiha bavi gatanjem i zbog toga su pljačkaši verovali da ona kod sebe ima dosta novca. Nasiha je poznata beogradska gatara i kod nje često dolaze klijenti - kaže Pressov sagovornik, i dodaje:

- Verujemo da su pozvonili na vrata i da im je ona sama otvorila i pustila ih u stan. Vezali su je selotejp-trakom i onda je tukli i mučili da bi im rekla gde su novac i nakit. U jednom trenutku jedan od razbojnika počeo je da je davi kako ne bi vrištala. Stvari u stanu su ispreturane, ali ne znamo da li je nešto odneto jer Nasiha nije mogla da nam kaže.

Stanari četvorospratnice u kojoj stanuje Nasiha rekli su da su videli dvojicu mladića u kombinezonima, ali da su mislili da je nekome pukla cev, pa je zvao majstore.

- Videla sam ih kada sam krenula u prodavnicu, ali su mi izgledali normalno. Peli su se uz stepenice. Kada sam se vratila, čuli su se vriska i zapomaganje. Posle sam čula da je komšinicin sin, iz stana pored Nasihinog, kada je čuo njenu vrisku, utrčao u njen stan i pozvao policiju. Videla sam je kad je stigla Hitna pomoć i kada su je odvezli. I dalje je izgledala uplašeno - rekla nam je Nasihina komšinica.

Opljačkana još jedna starica!

Prokupačka policija uhapsila je policajca Dušana M. (42) i Dobrivoja S. (59) iz sela Donja Toponica kod Prokuplja jer su upali u kuću svoje komšinice Dobrosave Savić (79) i ukrali joj 56.000 dinara. Obojici je zbog teškog razbojništva sudija prokupačkog Okružnog suda Ljubomir Jovanović odredio pritvor do 30 dana.

Razbojništvo se dogodilo u utorak uveče. Dobrila je bila sama kod kuće kada su je maskirani napadači zatekli. Jedan od njih je držao staricu, a drugi preturao po kući kako bi pronašao novac. Kad su ga pronašli, otišli su, a komšija iz obližnje kuće koji je čuo galamu pozvao je Dobrilinog sina i prijavili su slučaj policiji.

Dobrila nije znala ko ju je napao, ali je policija saznala da su napadači njene komšije. U šupi jednog od njih, kako smo nezvanično saznali, pronađen je ukradeni novac. Dušan, koji radi kao policajac, pre napada koji je počinio sa svojim prijateljem Dobrivojem suspendovan je s posla zbog ranije povrede radne discipline.

- U momentu kada su vršili razbojništvo, obojica su bila pod dejstvom alkohola. Dušan je priznao zločin, a Dobrivoje nije - kaže sudija Jovanović.

Нема коментара: