brojač poseta

среда, 04. фебруар 2009.

ODSEKAO SEBI POLNI ORGAN!

Četrdesetpetogodišnji Nišlija nožem odsekao svoj penis, bacio ga u WC šolju i povukao vodu. Lekari u niškoj bolnici spasli život nesrećnom čoveku, koji je dugogodišnji psihijatrijski bolesnik

s

Drama... Nišlija hitno operisan u Kliničkom centru, oporavlja se na Klinici za urologiju

Četrdesetpetogodišnji Nišlija odsekao je sebi penis kuhinjskim nožem, a zatim ga bacio u WC šolju i povukao vodu! Nesrećni čovek, koji je dugogodišnji psihijatrijski bolesnik, operisan je u niškoj bolnici i nalazi se van životne opasnosti.

Tragedija se dogodila u ponedeljak ujutro u stanu u kojem je ovaj Nišlija posle očeve smrti živeo sa majkom. Nakon što se iskasapio, nesrećni čovek je seo u fotelju, gde ga je zatekla majka, koja je pozvala Hitnu pomoć.

Poznanici povređenog čoveka kažu da je on dugogodišnji psihijatrijski bolesnik, koji je nekoliko puta lečen u bolnici.

- Bio je nekoliko puta po nekoliko meseci na psihijatrijskom lečenju. Sa njim nismo imali problema, ali je bio agresivan prema majci. Međutim, nismo očekivali da će na ovaj način podići ruku na sebe - kaže jedan od komšija stradalog mladića.

Njegova majka priznala je da ju je sin godinama maltretirao i tukao, ali je naglasila da je poslednje tri godine bio veoma miran.

Oboleo sa 20 godina

- Nakon očeve smrti prestao je da me tuče. Govorio je da ima samo mene. Plašio se da će završiti u psihijatrijskoj bolnici ako ja umrem - kaže očajna žena. Ona naglašava da joj je sin duševno oboleo sa dvadeset godina.

- Do dvadesete godine sa njim je bilo sve u redu. Završio je školu i zaposlio se, našao je i devojku. Međutim, u to vreme ona je počela da insistira na braku, a on je počeo čudno da se ponaša. Ustanovljeno je da je psihički oboleo. Nekoliko puta bio je u bolnici. Kada bi bio kod kuće odbijao je da pije lekove, pa je primao injekcije. Mnogo je pušio i pio kafu, potpuno je fizički propao. Danju je spavao, a po čitavu noć bio je budan. Ja bih ga obilazila i gasila bi mu svetlo, ali bi ga on ponovo upalio i ostajao budan do zore - priča majka, i dodaje:

Duševni bolesnici seku delove tela

Ljiljana Samardžić, neuropsihijatar Klinike za mentalno zdravlje, kaže da je ovakav potez drastično ispoljavanje psihijatrijske bolesti.

- Kod određenih vrsta duševnih oboljenja, kao što je šizofrenija, pacijente karakteriše totalna dezintegracija ličnosti. Ovakvim potezom oni šalju poruku da seku delove svog tela jer im se ličnost raspada, ali nije isključeno da tako nešto učine i pod uticajem halucinacija, koje takođe karakterišu ovu bolest - kaže Samardžićeva.

- Tako je bilo i pred ovu nesreću. U ponedeljak oko pet časova ujutro ustala sam da ga obiđem i videla sam kako sedi čudno savijen, ali nije ništa govorio. Kada sam ušla u kupatilo šokirala sam se jer je čitava prostorija bila u krvi. Lavabo, šolja, zidovi, staza, sve je bilo puno krvi! Pomislila sam da je povraćao, jer mu je jednom pukao čir na dvanaestopalačnom crevu, pa je mnogo krvario. Pozvala sam Hitnu pomoć i rekla lekarima da mi sin povraća krv. Nisam ni slutila šta je sebi uradio.

Odsečeni deo nije nađen

On je lekarima priznao da se iskasapio nožem.

- Kada su ga lekari pitali šta je uradio, kazao je da se isekao. Njegova odeća, fotelja, sve je bilo u krvi. Prebačen je na Kliniku za urologiju, na kojoj je operisan - kaže naša sagovornica.

Njen sin je prebačen na Kliniku za urologiju, na kojoj je konstatovana teška povreda. Kako nezvanično saznajemo, mladić je lekarima priznao da je polni organ odsekao kuhinjskim nožem, bacio ga u WC šolju i povukao vodu. Odsečeni penis, nažalost, nije pronađen, pa prišivanje nije bilo moguće. Branko Potić, dežurni urolog, kaže da se radi o teškoj povredi, zbog čega je pacijent operisan.

- Pacijent je primljen zbog rane koja je izazvala obilno krvarenje. Operisan je i više nije životno ugrožen - rekao je Potić, koji nije želeo da precizira detalje povređivanja, ali je kazao da se tokom svoje karijere tri puta susreo sa ovakvom povredom.

Нема коментара: