brojač poseta

петак, 27. фебруар 2009.

ODRON UNIŠTIO KUĆU!

Krov i pojedini noseći zidovi kuće u Ugrinovačkoj ulici u Zemunu srušili se nakon što se obrušila zemlja sa obližnjeg brda usled pomeranja klizišta

s1

Užas... Saša Božić pokazuje urušeni krov kuće u Ugrinovačkoj ulici

Deo kuće porodice Božić u Ugrinovačkoj ulici u Zemunu srušio se nakon što se obrušila zemlja sa obližnjeg brda usled pomeranja klizišta! Niko od članova porodice na sreću nije povređen, ali je materijalna šteta ogromna jer su srušeni krov i noseći zidovi kuće.

INSPEKCIJA: KRIV JE VLASNIK!

Građevinski inspektor opštine Zemun izašao je na lice mesta odmah nakon incidenta.

- Do urušavanja objekta je došlo isključivo zbog toga što vlasnik nije održavao objekat u kome živi, a lesovita podloga na kome se ova kuća nalazi i loši vremenski uslovi samo su pospešili urušavanje. Vlasniku smo zabranili korišćenje ovog stambenog objekta zbog opasnosti po njega i okolinu i naložili da obeleži objekat da ne bi došlo do povređivanja prolaznika - rekli su nam u građevinskoj inspekciji opštine Zemun.

Nesreća se dogodila juče rano ujutru. Prvo se čulo pucketanje krova, a onda se odvalila zemlja s klizišta i s krovom survala u prostorije kuće!

- Sin je negde oko ponoći čuo pucketanje na plafonu i prešao da spava u kuhinju na ženino i moje mesto. Nas dvoje smo dežurali čitavu noć naizmenično. Mislili smo da će malter s plafona da otpadne, ali nažalost desila se gora nesreća - priča vlasnik kuće Saša Božić.

Puna kuća maltera

On kaže da je sa suprugom Snežanom i sinom Filipom ovu kuću kupio pre pet godina i da je otada stalno renoviraju kako bi je upristojili za život. Pretprošle noći, kako kaže, spavao je kratko jer ga je plašilo pucketanje u zidovima koje nije prestajalo.

- Oko pola pet odjednom su se srušili krov i deo kuće! Učinilo mi se u jednom trenutku da se zid pomera, ali sam mislio da sam bunovan i da ne vidim dobro. Onda iznenada vidim da puca plafon, i tras! Sve je krenulo da se ruši. To su sekunde, skočio sam preko praga i utrčao u prostoriju u kojoj su žena i sin već bili budni. Bilo je strašno! Gledate kako vam se kuća ruši, a ne možete ništa da uradite - seća se Saša čitavog događaja.

s2

Izbegao najgore... Vlasnik u poslednji čas izašao iz sobe koja se rušila

Malter i cigle su zatrpali sve što se nalazi u sobi šesnaestogodišnjeg Filipa. Zemlja je rasuta na sve strane po kući, a krov leži na preostalom delu nosećih zidova.

PROCENA ŠTETE

Porodica Božić je osiguranik Dunav osiguranja koje uplaćuje preko „Infostana", pa se nada da će i oni ubrzo izaći na lice mesta.

- Nezgoda je prijavljena u 11 časova, ali su svi naši procenitelji bili na terenu, tako da nismo stigli da odemo na mesto na kojem se dogodio incident. Otići ćemo već sutra, i čim procenimo kolika je šteta, isplatićemo je u narednih desetak dana - rekli su nam juče u Dunav osiguranju.

Tu noć su i komšije istrčale da vide šta se dešava jer su od jačine potresa usred pada krova sa ove kuće mislili da je zemljotres. Većina njih je uplašena i za svoje kuće u ovoj ulici jer na zemlji koja se nalazi iznad izgrađene su hacijende.

Spasli knjige i TV

- Sreća da je Filip tu noć izašao iz sobe. Ne smem ni da zamislim šta bi bilo da je spavao, sve je palo na njegov krevet. On je sada kod tetke. Uspeli smo da iznesemo kompjuter, televizor i knjige iz njegove sobe. Ne znam gde ćemo sad, jedino u ovu kuhinju što nam je ostala dok se i ona ne sruši - žali se Snežana, koja se još nije oporavila od šoka.

U opštini Zemun Saši i Snežani su tražili da donesu sva dokumenta i ugovore vezane za kuću, pa će onda odlučiti koliko mogu da im pomognu. Oni su, prema rečima Božića, obećali da će im pomoći da ubrzaju proces dobijanja dozvola za ponovnu gradnju, ali da opština nije u mogućnosti finansijski da im pomogne. Dok ne reše problem, Božići će biti smešteni kod rođaka.

fakti

n 23. novembra 2007. usled pomeranja klizišta u naselju Resnik urušio se tunel Straževica. Te noći život su izgubili radnici „Evrogradnje" Tomislav Ristić i Ljubomir Vidović

n 12. septembar 2008. u ulici Dimitrija Tucovića 74 zbog obrušavanja zemljišta srušila se kuća porodice Arsenijević

n 12. oktobar 2008. u Dubljanskoj ulici srušene su četiri kuće, ali još nije utvrđeno da li je klizište bio jedini uzrok ovog rušenja

Нема коментара: