brojač poseta

среда, 04. фебруар 2009.

ODBRANILA MENJAČNICU!

A. T. (20), radnica menjačnice „Dona" u prolazu na Terazijama, sprečila juče razbojnika da po drugi put za nekoliko meseci opljačka ovu menjačnicu

s1

Pljačka uživo... Kamere snimile dvojicu napadača koji su pokušali da otmu novac

A. T. (20), radnica menjačnice „Dona" u podzemnom prolazu na Terazijama, sprečila je juče ujutru pljačku ove menjačnice! A. T., koju je pre nekoliko meseci isti mladić napao i opljačkao, izudarala je napadača po rukama, koji je pokušao da zgrabi novac iz kase. Pljačkaš je pobegao bez plena, a pokušaj pljačke snimile su sigurnosne kamere.

Vlasnik i radnica menjačnice „Dona" u centru Beograda rekli su za Press da je napad izvršio isti mladić koji je 29. oktobra prošle godine uleteo u menjačnicu i oteo 90.000 dinara.

- To je isti mladić! Samo što sada nije bio sam, već je sa njim bio još jedan dečko. Nisu bili maskirani. Nosili su „spitfajer" jakne i dukserice, a na glavu su navukli kapuljače - rekla nam je A. T., i dodala:

- Pričala sam sa koleginicom iz butika u kojem se nalazi i menjačnica. Napadač je pokušao da uđe u butik, ali su vrata bila zaključana jer elektronski otključavamo vrata kada ulazi mušterija. Kada je video da ne može da uđe, mladić je odgurnuo šalterski prozor. Gurnuo je ruku i pokušao da dohvati novac iz kase, ali sam ja zgrabila prozor i počela da ga udaram njime. Uplašila sam se jer je drugi mladić stavio ruku ispod jakne. Mislim da je imao pištolj za pojasom, ali se onda predomislio i otrčao prema stepeništu.

Radnica nam je objasnila da je tako jako gurnula prozor, da pljačkaš nije mogao da izvadi ruku!

- Pritisnula sam prozor iz sve snage! Ne znam koliko je sve to trajalo. On je počeo da se otima i tek tada je izvukao ruku. Mislim da je povređen jer su ivice šalterskog prozora jako oštre. Čim je izvukao ruku, otrčao je. I on je pobegao prema stepeništu - kaže ova hrabra devojka.

s2

Vlasnik menjačnice kaže da je patrola policije stigla za minut, ali da su dvojica pljačkaša već pobegla.

- Bukvalno je patrola stigla za minut. I druge patrole su krenule u poteru za pljačkašima, ali nisu uspeli da ih pronađu. Menjačnica je u prolazu, pa je verovatno zbog toga isti mladić ponovo pokušao da nas opljačka. Imamo sve vrste zaštite. Tri kamere snimaju menjačnicu i snimile su obojicu pljačkaša, ali i prošli put je bio snimak, pronađeni su i otisci prstiju, ali mladić nije uhapšen i zato je opet došao da nas pljačka - kaže vlasnik menjačnice.

U oktobru, kada je prvi put opljačkana „Dona", policija je na osnovu izjave radnica i svedoka pljačke utvrdila da je pljačkaš, koji se tokom prepada neobično ponašao, narkoman. Pljačkaš je tada uspeo da odgura radnicu koja je zatvarala vrata butika i uleteo u lokal, a onda upao i u šalter menjačnice. Sve vreme je vitlao pištoljem prema radnici, koja se juče odbranila, i vikao: „Glupačo jedna! Daj pare!", a kada ona to nije učinila, zgrabio je novac i sa plenom od 90.000 dinara pobegao.

Tada su u policiji rekli da će pljačkaš koji je snimljen brzo biti uhapšen, ali on je ipak sve vreme bio na slobodi i ponovo je pokušao da opljačka istu menjačnicu, a u policiji su ponovo isto rekli - da će napadač brzo biti identifikovan i uhapšen.

Нема коментара: