brojač poseta

недеља, 15. фебруар 2009.

NOLETA U ŠPANIJI ČUVA OBEZBEĐENJE!

Đoković će u Benidormu, tokom Dejvis kup meča Srbija - Španija, biti pod stalnom pratnjom dvojice bodigardova. U timu našeg asa žele da izbegnu neprijatnosti, poput onih na Vimbldonu prošlog leta, kada je dobijao pretnje

Novak Đoković

Samo vi mene dobro pazite... Novak Đoković

Prvi reket Srbije Novak Đoković, tokom Dejvis kup meča protiv Španije, biće pod stalnom pratnjom dvojice telohranitelja, posebno zaduženih da obezbeđuju samo i isključivo njega! Kako pišu španski mediji, na spisku članova srpske delegacije koja će se od 28. aprila nalaziti u Benidormu, pored igrača i stručnog štaba, nalaze se i dvojica „bezbednjaka", zaduženih da prate svaki Đokovićev korak.

Za sada ne postoje indicije da je ova mera obezbeđenja uvedena zbog pretnji, poput događaja sa Vimbldona prošle godine, kada je Đoković bio pod posebnom pažnjom britanske tajne službe zbog navodnih sumnji da bi albanski ekstremisti mogli da ga napadnu. Po svemu sudeći, Noletov tim i TSS ovim potezom samo ne žele da bilo šta prepuste slučaju, baš da bi izbegli neprijatnosti poput onih na Vimbldonu. Inače, svaki put kada dođe u Beograd, 21-godišnjeg asa prati obezbeđenje, ne toliko zbog napada, već da bi nekako uspeo da se izvuče od gužve koju oko njega stvaraju mediji i navijači.

„Spid" za Đokovića

„Hed", novi opskrbljivač Novaka Đokovića reketima, u maju će na tržište izbaciti liniju koju je napravio specijalno za srpskog asa. Ona je već predstavljena i zove se „spid".

Kako tvrdi ovaj austrijski gigant, reketi su razvijeni po najnovijoj tehnologiji u saradnji sa 21-godišnjim Srbinom i najsnažniji su koje su ikada proizveli. Novak jedini, za sada, koristi „spid" rekete, koji će se proizvoditi u više varijanti: „spid pro", „spid MP", „spid elit" i „spid lajt".

Đoković je za ugovor sa „Hedom" dobio dva miliona evra i pravo da bude oficijelni predstavnik za pet zemalja u regionu za ovu firmu.

Ista je priča i sa Anom Ivanović, koja je u svom poslednjem internet dnevniku čak pomenula dvojicu momaka koji su je čuvali tokom Fed kup susreta prošlog vikenda u Beogradu, napisavši da su „jedni od najdivnijih ljudi koje je ikada upoznala". Za razliku od njih dvoje, Jelena Janković nije nikada imala obezbeđenje, kao ni Viktor Troicki, Janko Tipsarević ili Nenad Zimonjić.

Selektor naše Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović, koji je već odredio spisak igrača za Benidorm, tvrdi da ništa ne zna o ličnom obezbeđenju trećeg igrača sveta:

- Taj mi podatak nije poznat. Mi kao ekipa imamo svoje obezbeđenje, što je sasvim normalno. To je ustaljena praksa svuda u svetu i sve reprezentacije moraju da imaju osnovne mere obezbeđenja - rekao je Obradović.

Znajući „istoriju" napada na naše sportiste, pre svega tenisere, ne treba da čudi potez Đokovića. Setimo se samo slučaja Monike Seleš i Gintera Parhea, manijaka koji ju je ubo nožem u toku meča. Zbog toga se i timovi koji brinu o Ani i Novaku vode onom starom „Bolje sprečiti, nego lečiti".

Нема коментара: