brojač poseta

среда, 25. фебруар 2009.

Nikolić:RADIKAL IZBO NOŽEM NAPREDNJAKA U TRSTENIKU

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je juče da je član SRS-a Novica Pejčinović u Ruišni kod Trstenika izbo nožem člana njegove stranke Ivana Đorđevića

Dosta nasilja... Tomislav Nikolić

Nikolić je dodao da se ovaj incident dogodio samo zato što je Đorđević sa čitavim mesnim odborom prešao iz SRS-a u SNS.

- Zahtevamo istragu i kažnjavanje onog ko je izazvao ovaj incident. Pozivam i Vladu Srbije da reši problem koji postoji između SRS-a i SNS-a. Kud bi nas odvelo da mi tako fizičkom snagom, noževima, vatrenim oružjem, dokazujemo da je naša ideologija najbolja - kazao je Nikolić.

Šef naprednjaka očekuje i da će Vlada Srbije „pasti" zbog ekonomske krize.

- Očekujem da će Vlada da padne zato što ćemo zapasti u veliku krizu. Ne u krizu vlade, nego će ova vlada koja je u krizi stvoriti krizu u Srbiji. I ozbiljnije vlade u svetu padaju pred posledicama finansijske krize, a Vlada Srbije se ponaša kao da je sve u redu - rekao je Nikolić

On je upozorio i da će uslovi MMF-a za dobijanje novog zajma od 2,5 milijardi dolara biti „rigorozni".

- Tražiće smanjivanje penzija najverovatnije za 50 odsto i smanjivanje zaposlenih koji se finansiraju iz budžeta isto za 50 procenata. Gde je višak u zdravstvu, školstvu ili policiji. Šta će biti od ove države ako polovina zaposlenih koji brinu o nekim segmentima društva dobije otkaz - rekao je Nikolić.

Kredite za kupovinu novog „punta" Nikolić je ocenio kao „sejanje magle".

- Kao, planuće tih 600 automobila. Pa, kad je to „Zastava" proizvela 600 automobila? Nije, stigli su vozom. Ceo svet strahuje da li će biti hleba, a mi građanima poručujemo da kupuju nove automobile - kaže Nikolić.

Нема коментара: