brojač poseta

петак, 13. фебруар 2009.

Milosavljević krivično goni sekretarku za zdravstvo!

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević pokrenuo je krivični postupak za klevetu protiv gradskog sekretara za zdravstvo Dragane Jovanović koja ga je optužila da je proneverio više miliona evra

s

Sukob... Sekretarka Dragana Jovanović i ministar Tomica Milosavljević

Milosavljević je ove tvrdnje odbacio kao neosnovane i neistinite i rekao da svako mora da odgovara za ono što javno radi i govori.

- Pokrenuo sam krivični postupak za klevetu protiv prof dr. Dragane Jovanović. Imajući u vidu rad, odnosno nerad gradske sekretarke, postavlja se ozbiljno pitanje opravdanosti njenog daljeg vršenja funkcije gradskog sekretara za zdravstvo - rekao je ministar zdravlja Tomica Milosavljević.

Gradski sekretar za zdravstvo Dragana Jovanović juče se nije pojavila na Sednici gradske skupštine zbog brojnih sastanaka koje nije mogla da odloži. Ona je juče oko 13 časova obaveštena dopisom iz Ministarstva zdravlja da će protiv nje biti pokrenut krivični postupak

- Svako ima pravo da pokrene tužbu, i to je njihova stvar. Ja imam dokaze za svaku izgovorenu reč, a postoje i izveštaji gradske budžetske inspekcije koji potvrđuju ono što sam rekla. Ali kakav je to sistem da ministar podržava direktore bolnica za koje je dokazano da su proneverili novac. Ne bojim se za svoju bezbednost, bar mislim da ne bi trebalo - kaže za Press sekretar zdravstva za grad Beograd Dragana Jovanović.

LDP PODRŽAO JOVANOVIĆEVU

Lider LDP-a Čedomir Jovanović pozvao je juče ministra zdravlja Tomicu Milosavljevića da umesto podnošenja krivičnih prijava protiv gradske sekretarke za zdravstvo treba da objasni kakvi su rezultati njegovog rada u sektoru na čijem čelu je sedam godina. Jovanović je dodao da građani i sami vide u svakodnevnom odlasku kod lekara probleme i zloupotrebu o kojoj priča sekretarka Jovanović.

Dejan Ranđić, šef poslaničke grupe LDP-a, rekao je da politici nije mesto u zdravstvu.

- Iako, s jedne strane, potpuno podržavamo stav dr Jovanović da uvede red u zdravstvu, mi u dnevnom radu ne utičemo na njene izjave i rad - istakao je Ranđić.

Jovanovićeva je optužila i svoju zamenici Goricu Novaković da je znala za dug u DZ „Grocka" i ćutala o tome.

- Što se tiče moje zamenice, o svemu sam dopisom obavestila gradonačelnika Đilasa i on će je, ako to bude potrebno, pozvati na odgovornost - rekla je Jovanovićeva.

Zamenica sekretara za zdravstvo Gorica Novaković, inače član G17 Plus, u toku jučerašnjeg dana, i pored brojnih pokušaja, nije odgovorila na naše pozive.

Šef poslaničke grupe G17 Plus Velimir Radosavljević rekao je da članovi ove poslaničke grupe nisu bili u situaciji da saznaju kompletan sadržaj izjave koju je dala sekretarka zdravstva jer ih nije izrekla u skupštinskoj sali.

- Mi se za govornicom nećemo baviti gospođom Jovanović i izjavu koja je izrečena u kuloarima skupštine smatramo potpuno nesuvislom i oštro osuđujemo taj postupak. Ali, nas interesuje stav naših koalicionih partnera povodom ove izjave - istakao je Radosavljević.

Нема коментара: