brojač poseta

среда, 18. фебруар 2009.

LEGIJA PLANIRAO DA IZBEGNE SPECIJALCE!

Milorad Ulemek pripremao bekstvo iz zatvora upravo na dan kada u Beogradu nisu bile specijalne jedinice policije, koje ga obezbeđuju uvek kada napusti Centralni zatvor!

Ima pomoć spolja... Milorad Ulemek

Ima pomoć spolja... Milorad Ulemek

Milorad Ulemek Legija planirao je bekstvo na putu od CZ-a do VMA baš u noći između 9. i 10. februara jer je znao da u Beogradu tada nisu policijski specijalci, koji ga čuvaju uvek kada napusti zatvor!

Iz CZ-a nedostaje nekoliko pištolja!

Press saznaje da u istragu o tome kako je u ćeliji Milorada Ulemeka završila plastična replika pištolja nije uključena policija, već da je sprovodi samo uprava Centralnog zatvora po nalogu Ministarstva pravde, odnosno Uprave za izvršenje zavodskih sankcija.

- U toku je interna istraga tokom koje su dosad saslušani svi stražari koji obezbeđuju Ulemekovu ćeliju, zaposleni na ulazu u zgradu, ali i radnici na prijemu paketa. Kada je u ćeliji Legije pronađen plastični pištolj, uprava CZ-a naredila je i popis oružja u magacinu. Tada je i utvrđeno da nedostaje nekoliko pištolja - rečeno nam je u Centralnom zatvoru.

Policijski specijalci, jedini koji bi mogli da spreče njegovo bekstvo, baš tog dana bili su na Goču, gde su pripremali pokaznu vežbu!

Više od 200 najboljih policijskih specijalaca iz Žandarmerije, Protivterorističke jedinice i Specijalne antiterorističke jedinice, baš u danu kada je Legiji „pozlilo" i kada je zatražio da ga odvedu na VMA, pripremalo se na Goču za vežbu „Rasina 2009"! Ovoj vežbi 11. februara prisustvovali su, između ostalih, i predsednik Srbije Boris Tadić i ministar policije Ivica Dačić.

Ko je dojavio Legiji?

Sagovornik Pressa iz vrha srpske policije kaže da „sumnjaju da je Legiji slučajno pozlilo i da je trebalo da bude prebačen na VMA kada u Beogradu nije bilo dovoljno specijalaca da ga sprovedu do bolnice".

- Najbolji specijalci koji su učestvovali na ovoj vežbi napustili su Beograd već dva dana ranije, 9. februara, i uvereni smo da je Ulemek želeo da iskoristi tu situaciju. Dugo je on bio u službi, Legija tačno zna kako funkcionišu specijalne jedinice, kad se kreće na vežbu i da na njoj učestvuju samo najbolji. Upravo zbog ove činjenice i sumnjamo da iza njegove „bolesti", zbog koje je te noći trebalo da bude prebačen na VMA, stoji pokušaj bekstva. Naročito što Ulemeku posle pregleda lekara u CZ-u više i nije bilo toliko loše da bi morao da bude prebačen u bolnicu - kaže sagovornik Pressa.

On dodaje i da postoji sumnja da je Legiji „spolja dojavljeno da specijalci tog dana neće biti u Beogradu"!

PLANIRANA „BOLEST" ... U noći kada je Legiji „pozlilo" najbolji policijski specijalci pripremali na Goču vežbu „Rasina 2009"

- Održavanje vežbe nije tajna, znalo se za nju nekoliko dana unapred, ali sve je ovo vrlo čudno... Naročito ako se zna da se bekstvo iz zatvora ne planira za nekoliko dana, već mnogo duže. Zato je neko morao to da mu dojavi - kaže naš izvor.

Obradović: Ministarka Malović zabranila

Direktor Uprave za izvršenje zavodskih sankcija Milan Obradović izjavio je ranije da je ministarka pravde Snežana Malović odlučila da Milorad Ulemek u noći između 9. i 10. februara ne bude prebačen na VMA na lekarski pregled.

- Te noći obavestio sam ministarku pravde Snežanu Malović da se Ulemek požalio da mu nije dobro. Ona je rekla da se on nikako ne izvodi iz zatvora zbog velikog rizika od bekstva, a da se hitno pozovu lekari sa VMA da ga pregledaju. Tako je i urađeno. Ulemek je pregledan i dat mu je lek za obaranje pritiska. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno i on se nalazi u ćeliji - ispričao je Obradović.

Centralni zatvor je sporne noći od policije zatražio pratnju za Legiju do VMA, ali je taj zahtev odbijen. Ovo je potvrdio i ministar policije Ivica Dačić, koji je izjavio da je policija „sugerisala" da se Milorad Ulemek ne prebacuje u bolnicu „jer je procenjeno da bi to bio rizičan potez".

- Kada je policija dobila zahtev ili predlog da se omogući prebacivanje Ulemeka na VMA, sugerisali smo da se to ne radi - rekao je Dačić.

Međutim, ministar policije navodi i da „policija nije imala operativna saznanja da se priprema bekstvo Ulemeka iz Centralnog zatvora".

- Nismo imali saznanja da se tako nešto priprema, ali treba ispitati sve činjenice. Istražuju se i navodi medija da je u blizini VMA bio parkiran kombi u noći kada je Ulemek tražio pregled u toj ustanovi - kazao je Dačić.

Dačić: Kriminalci, gotovi ste

Ministar Dačić, koji se juče sastao s oficirima za vezu stranih ambasada u Beogradu, poručio je kriminalnim grupama u Srbiji da neće imati gde da se sakriju jer će naša zemlja s mnogim državama potpisati sporazum o saradnji.

- Sve zemlje moraju zajedno da se bore protiv kriminala i ne može jedna država da bude oaza za sakrivanje kriminalaca iz neke druge države - rekao je Dačić.

On je dodao da zasad nema novih informacija o odbeglim članovima zemunskog kriminalnog klana, i podsetio da u MUP-u postoji posebna grupa koja se bavi traganjem za njima.

Нема коментара: