brojač poseta

петак, 13. фебруар 2009.

KONTROLA U POŽAREVCU!

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala već danima kontrolišu dokumentaciju gradskih preduzeća i službi zbog dojava o nezakonitom poslovanju

s1

Prečešljava se dokumentacija... Analizira se rad gradske uprave

U Požarevcu već dve nedelje pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala iz Beograda vrše opsežnu kontrolu poslovanja gradske administracije i javnih preduzeća u poslednjih sedam-osam godina.

I gasifikacija pod lupom

Nezvanično saznajemo da SBPOK proverava i dokumentaciju i ugovore vezane za dugo najavljivanu, a još uvek nerealizovanu gasifikaciju Braničevskog okruga. O ovoj kontroli još nema zvaničnih informacija, ali je gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević potvrdio novinarima da pripadnici SBPOK-a borave u gradu i da koriste ustupljene prostorije u zgradi Gradske uprave.

Prema nezvaničnim saznanjima Presa, radnici SBPOK-a proveravaju zakonitost poslovanja Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju", gradskog Odeljenja za urbanizam i Fudbalskog kluba „Mladi radnik". Oni posebno proveravaju ima li krivičnih dela udruživanja zarad sticanja materijalne koristi, kao i osnova za višegodišnju sumnju da u Požarevcu postoji „građevinska mafija". SBPOK proverava da li su pojedini požarevački investitori davanjem mita dobijali nelegalne dozvole za izgradnju svojih objekata, od kojih mnogi ne poseduju upotrebne dozvole.

Proveravaju se i ugovori Direkcije za izgradnju, sklopljeni sa investitorima brojnih objekata, zbog sumnje da su izvođači radova poslove dobijali na lažiranim tenderima, uz pomoć podmićivanja. Takođe, kontroliše se dokumentacija koja se odnosi na zidanje stambenih zgrada na kojima su dodavani spratovi, mimo dozvola i projekata. Istražuju se i sumnjive dozvole za izgradnju nekoliko benzinskih pumpi koje su podignute u rekordnom roku, čijom su nelegalnom gradnjom lokalni i republički budžet oštećeni za višemilionske sume.

s2

I gradnja porodilišta pod lupom... Počeo da ga gradi Marko Milošević

SBPOK vrši i proveru prijava koje datiraju od 2000. godine, a tiču se još nezavršene zgrade porodilišta u krugu Opšte bolnice. Zbog dugova napravljenih prema izvođačima radova, i visokih zateznih kamata, gradnja ovog objekta nanela je ogromnu materijalnu štetu gradu. Izgradnja porodilišta započeta je pre 10 godina, po ideji Marka Miloševića, sina bivšeg predsednika SR Jugoslavije i Srbije Slobodana Miloševića, koji je u ovom projektu video unosan biznis za sebe. Međutim, radovi su obustavljeni dve godine kasnije, zbog nagomilanih dugova prema izvođaču radova, koji su isplaćeni tek nekoliko godina kasnije.

Po Požarevcu se godinama šuškalo o nezakonitoj izgradnji stambenih zgrada i benzinskih pumpi, bilo je i prijava, ali se na tome sve završavalo.

1 коментар:

Анониман је рекао...

za vreme Milosevica sve je bilo a sa-
da nema nista sem demokratije.Taj ko-
ji je uveo sedi i neradsi nista a ce-
prka po prolosti umesto da se bavi
buducnoscu.Ko jebe zemlju bogatu koj-
oj narod siromastan.za vreme Milosevica Pozarevac je bio kul.sada
je siromasan kraj a grad unakazen.
Kontrolu pozdravljam ali da je vrse u
svojim mestima.