brojač poseta

недеља, 22. фебруар 2009.

Jedna osoba poginula u požaru u Kraljevu

Penzioner Nedeljko Gizdavić (67) poginuo je kada je pao sa terase bežeći iz svog zapaljenog stana u zgradi u ulici Cara Dušana 53 u centru Kraljeva

s

Tragedija... Nesrećni penzioner pokušao je da se spusti na terasu ispod, ali je izgubio ravnotežu i pao.

Njegov stan na trećem spratu zgrade poznate kao „Beli dvor" u potpunosti je uništen juče po podne, a vatra je zahvatila i terase na četvrtom i petom spratu. Vatrogasci su plamen gasili sa pet ekipa, požar je brzo lokalizovan, pa ostali stanovi nisu zahvaćeni.

Prema rečima očevidaca, Gizdavić je, bežeći od vatrene stihije, pao sa terase i na mestu poginuo!

- Bio sam na ulici kad mi je žena javila da gori „Beli dvor". Odmah sam otrčao do dvorišne strane zgrade i u tom trenutku video Nedeljka kako pada. Pritrčao sam, ali nije davao znake života - priča komšija Dušan Bekčić.

Komšije pričaju da je Nedeljko Gizdavić, ugledni Kraljevčanin i dugogodišnji stručnjak u Direkciji za izgradnju, pokušavao da spas od plamena koji je buktao na njegovoj terasi nađe na terasi ispod, ali da je izgubio ravnotežu i pao na trotoar.

Vatrogasci navode da je požar prijavljen u 15.42 sati i da je prva ekipa na mesto nesreće stigla za četiri minuta. Međutim, i ovoga puta suočili su se sa građevinskim barijerama i nepropisno parkiranim vozilima.

Нема коментара: