brojač poseta

четвртак, 26. фебруар 2009.

ENGLEZIMA 10 GODINA ZA "CRNI NOVAC"!

Okružni sud u Nišu osudio Engleze Patrika Kimba Kekula i Erdema Celika na po pet godina zatvora zbog internacionalne prevare poznate pod nazivom „crni novac", čije su žrtve bili dvojica Nišlija!

Engleski državljani Patrik Kimba Kekula i Erdem Celik osuđeni su na po pet godina zatvora zbog internacionalne prevare poznate pod nazivom „crni novac", čije su žrtve bili dvojica Nišlija! Okružni sud u Nišu osudio je i oštećene Nišlije na po dve godine zatvora jer su posle otkrivene prevare kidnapovali i mučili Engleze!

Kako je utvrđeno, Goran Milosavljević iz Niša je krajem decembra prošle godine preko interneta stupio u vezu sa Englezom Erdemom Celikom koji mu je ponudio da mu za iznos od 38.800 evra opere 200.000 dolara.

- Erdem se Goranu predstavljao kao bankar. Ubrzo je stigao u Beograd sa prijateljem Patrikom. Sa Milosavljevićem su se sreli u hotelu „Interkontinental", gde mu je Patrik demonstrirao kako se peru „crne pare". Oni su objasnili Milosavljeviću da se novčanice od 100 dolara, obojene u crno, peru tako što se smotaju u rolnu sa banknotama od 200 evra. Milosavljeviću je rečeno da je za pranje 200.000 dolara potrebno 38.800 evra. Dogovorili su se da se uskoro vide u Nišu - kaže za Press izvor blizak istrazi.

Pranje ‘crnog novca' videli na televiziji

Za vreme sudskog postupka u Okružnom sudu u Nišu Englezi su negirali da su novac doneli u Srbiju, već su isticali da ih je Milosavljević pozvao da operu njegov novac. Oni su uporno tvrdili da su pranje „crnog novca" videli na televiziji!

Englezi su u Niš došli 26. decembra i odseli u ekskluzivnom hotelu „Ridžent". Međutim, oni su od Milosavljevića tražili da im obezbedi mirnije mesto na kome bi odradili pranje novca.

- Milosavljević ih je odveo u kuću svog prijatelja Nenada Miljkovića u Boljevačkoj ulici u Nišu. U nameri da Nišlije ubedi da je reč o komplikovanom postupku, Patrik je obukao kombinezon, stavio hirurške rukavice, a zatim od Milosavljevića uzeo 38.800 evra. Novčanice od po 200 evra zamotao je sa crnim papirima, navodno banknotama od po sto dolara, premazao ih hemikalijama i stavio u praškastu supstancu. Zatim je sve zamotao u svežnjeve i pritisnuo stolarskom stegom, obaveštavajući Milosavljevića i Miljkovića da ništa ne diraju deset sati jer to mora da odstoji, a korišćene supstance su otrovne - objašnjava naš sagovornik, i dodaje:

- Međutim, tokom ove „operacije" Patrik je zamenio evre falsifikovanim novčanicama i nekoliko puta otišao u kupatilo pod izgovorom da mu je pozlilo od hemikalija. Tamo je sakrio novac koji je poneo sa sobom prilikom polaska. Po povratku u hotel, Englezi su novac sakrili ispod ormarića.

Englezi su se sutradan vratili u Miljkovićev stan da bi mu pokazali kako će oprati dolare.

- Odvojili su evre od crnog novca i koristeći, kako je kasnije utvrđeno, vitamin C rastvoren u vodi oprali jednu novčanicu od sto dolara i tri od po dvesta evra. Međutim, posao su prekinuli navodeći da im je ostatak hemikalija u prtljagu koji je greškom otišao za Cirih i da će iste večeri biti u Nišu - priča izvor Pressa.

Presuda... Okružni sud u Nišu osudio i prevarante, ali i oštećene

Presuda... Okružni sud u Nišu osudio i prevarante, ali i oštećene

Milosavljević je odvezao Engleze do hotela, ali pošto je posumnjao da se radi o prevari, po povratku u Miljkovićev stan proverio je novac.

- Tada je utvrdio da je prevaren jer su svi evri imali iste serijske brojeve! On se vratio u hotel i odveo Engleze u Miljkovićev stan, gde su ih tukli i pretili im sekirom tražeći da priznaju prevaru. Englezi su najpre poricali prevaru, da bi nakon višečasovnog maltretiranja priznali i dali Milosavljeviću ključ od sobe gde su bile pare - kaže naš sagovornik blizak istrazi.

Jedan od zarobljenih Engleza, iako vezan lisicama, uspeo je da mobilnim telefonom pozove britansku ambasadu u Beogradu. Ubrzo su uhapšeni i Englezi i prevarene Nišlije.

Zbog protivpravnog lišavanja slobode u sticaju sa zlostavljanjem i mučenjem Goran Milosavljević i Nenad Miljković su osuđeni na po dve godine zatvora, dok je trećeoptuženi Srđan Stanković oslobođen optužbe. Englezi su zadržani u pritvoru do pravosnažnosti presude. Milosavljević i Miljković su pušteni iz pritvora.

Нема коментара: