brojač poseta

среда, 11. фебруар 2009.

CITY BREAK TURE - ROMANTIČNO BEKSTVO

City break ture, sve popularnije i jeftinije, odlična su prilika za zaposlene koji ne mogu da pobegnu na duži odmor, a dolazak proleća nameće izbor romantičnih destinacija

Beg od stvarnosti, putovanje - nije li to nešto što nam je svima tako neophodno?! Šta to znači? U petak posle posla spakovati najosnovnije stvari i sa voljenom osobom pobeći na neko romantično mesto - etnoselo, planina, banja... neka od evropskih prestonica, zašto da ne? Idealna je to prilika za podgrevanje strasti!

City break ture, sve popularnije i sve jeftinije, odlična su prilika za zaposlene ljude koji ne mogu sebi da priušte česte i duge godišnje odmore, da ipak pobegnu iz svog grada. Dolazak proleća svakako nameće izbor romantičnih destinacija.

Pariz

Pariz

Pariz je jedno od onih mesta u kojima se ljubav oseća u vazduhu. Kafei u čijim baštama sede zaljubljeni ispijajući čuvena francuska vina, slatkiši od kojih curi voda na usta... čine da prestonica Francuske bude prva na listi gradova za zaljubljene. Monmartr sa galerijama i uličnim sviračima, Pigal koji priča umetnost... i, naravno, mnoštvo kulturno-istorijskih spomenika i muzeja, znače romansu u najavi!

Lisabon
Palata Pena, Lisabon

Poseta Lisabonu nalik je povratku u prošlost. Očaravajuća arhitektura 18. veka zajedno sa prelepim parkovima čine idealan dekor za, na primer, medeni mesec. Grad koji se ugnezdio između Atlantika i reke Težo krase palate, fontane, fascinantne katoličke crkve. Sedam brda na kojima se nalazi omogućavaju pogled na grad koji oduzima dah. Uživanje u čuvenom portugalskom matineu, ispijanje sangrije i kajperinja, tuga fada... pa, sve asocira na romantiku!

Atiina

Atina

Iščitavanje istorije antičke Grčke, ispijanje kafa u šarmantnim kafeima na Plaki, kupanje na Glifadi, a onda uveče uživanje u grčkim tavernama i atmosferi koja još uvek donosi lupanje tanjira na zvuke sirtakija... Uz malu pomoć uza i mastike, naravno! A sve to, na svega dva sata avionom od Beograda, nudi ATINA. Grad bogova svakako odlična je destinacija za romantičan beg!

Firenca

Monte Vekio, Firenca

Italija! Gde otići? Večni grad - Rim, ili pak čuveno letovalište Sorento, Venecija ili Verona? Kofer vam ipak predlaže Firencu, grad muzej u srcu Toskane, od ranog 19. veka slavljen kao najlepši grad u Italiji. Knjiga E. M. Forstera „Soba sa pogledom" po kojoj je 1983. godine snimljen i film opisuje je kao jak južni protivotrov za sterilnost anglosaksonskog načina života. Zašiljen vrh kupole Brunoleskijeve ogromne katedrale dominira gradskim pejzažom, a pogled iz blizine još više oduzima dah, sa raznobojnim Duomom koji se izdiže iza Krstionice obložene mermerom. Ako odatle krenete prema reci Arno, prizor je još uvek atraktivan: iza široke Piazza della Signoria, veoma visokog Palazzo Vecchio, reka prolazi ispod srednjovekovnog mosta Vecchio, sa predivnom crkvom San Miniato al Monte, koja se sjaji na brdu iza njega. Uživanje za sva čula - sa partnerom, naravno!

Njujork

Njujork

Za ovu varijantu potreban vam je dublji džep. Ali, zašto da ne?! Počnite makar da maštate, pa ko zna - možda jednog dana i priuštite sebi romantičan beg u Njujork! Idealna priča za sve koji žele akciju 24 sata dnevno - jer treba obići sve što Njujork nudi. Metropoliten i ostali muzeji, neizbežan šoping, restorani, barovi, lud noćni provod, Brodvej, Central park, Kineska četvrt...

Lugano

Lugano

Za ljubitelje mirnog „bega" i uživanja prelepim predelima jezera Lugano koje je dobilo ime po istoimenom švajcarskom gradu dobar je izbor. Geografski nadomak italijanske granice i mondenskog jezera Komo, nalazi se odlično očuvan stari grad sa mnoštvom kafića, restorana, klubova... Odlična hrana (malo teža, planinska), super usluga i dobar provod udvoje zagarantovani su!

Mauricijus

Mauricius

Egzotični Mauricijus, na istočnoj obali Madagaskara u Indijskom okeanu, njegovo smaragdnozeleno more, tropske zelene šume, mešavina kultura i tradicionalni festivali... Šta još poželeti? Samo voljenu osobu pored vas na nekoj od belih peščanih plaža! U pauzi možete šetati živopisnim ulicama, otkrivati lokalne pijace i neobične rukotvorine ili otići na ronjenje koje je ovde veoma popularno!

Korisni linkovi:
www.kontiki.rs
www.jolly.rs
www.travelhouse.rs

Нема коментара: