brojač poseta

петак, 27. фебруар 2009.

BIVŠI IGRAČ ZVEZDE ŠVERCOVAO KOKAIN!

Nekadašnji levi bek crveno-belih Predrag Stanković uhapšen u Španiji nakon racije u kojoj je zaplenjeno 600 kg kokaina. Stanković bio deo bande koja je švercovala drogu iz Južne Amerike

s

Odlazio u Argentinu po kokain... Stanković dok je bio igrač Erkulesa

Bivši levi bek Crvene zvezde Predrag Stanković uhapšen je u Madridu pod optužbom da je umešan u šverc 600 kilograma kokaina! Stanković je bio deo bande koja je krijumčarila drogu iz Južne Amerike u špansku prestonicu! Ta grupa je razbijena nakon akcije „Ciklon", tokom koje je uhapšenoj još devet osoba, uglavnom fudbalera i fudbalskih menadžera.

slika

UMEŠALI I VEKIĆA... Španski mediji javili su da je u celu aferu umešan i fudbalski menadžer Zoran Vekić, ali je to demantovano

Stanković, koji je u Španiji krajem devedesetih igrao za Erkules iz Alikantea, i još jedan Srbin, bivši fudbalski menadžer Zoran Matijević, inače šef bande, bili su glavne osobe za kontakt sa južnoameričkim dilerima kokaina. Oni su više puta putovali do Argentine i Urugvaja kako bi drogu preko Maroka i Gibraltara preneli u Španiju. Krajnja destinacija kokaina, kako navode španski mediji, bio je Madrid. Razbijeni su i uhapšeni kada je Odeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala španske policije prekjuče provalilo pakete sa 600 kilograma kokaina, smeštene u kontejnerima u kojima su se navodno nalazili delovi za vetrenjače (?!). Usledila je racija u kojoj je policija pohapsila kriminalce u Madridu i Valensiji. Pored Stankovića i Matijevića, uhapšeni su i fudbaleri španskih klubova Rajo Valjekano i Poli Ehido.

Zanimljivo je da je tokom jučerašnjeg dana kao bomba odjeknula informacija i da je u celu aferu umešan najpoznatiji srpski fudbalski menadžer Zoran Vekić, ali je ta informacija vrlo brzo demantovana. Španska agencija EFE objavila je da je čuveni menadžer, koji je radio gotovo sve transfere srpskih fudbalera u španske klubove, deo kriminalne bande i da se nalazi pod istragom, ali je zabuna otkrivena tek kada su novinari pozvali samog Vekića.

Stanković igrao za Zemun i Zvezdu

Predrag Stanković profesionalnu karijeru počeo je u Zemunu, iz kojeg je 1994. godine prešao u Crvenu zvezdu. Tamo je ostvario veoma zapažene nastupe, a posebno se istakao dobrim igrama u večitim derbijima, u kojima je nekoliko puta bio strelac. Prešao je u Erkules na zimu 1997. godine, a tamo je nakon tri sezone i završio karijeru. Posle toga se posvetio privatnom biznisu u mestu Plaha San Huan, sve dok se nije povezao sa švercerima kokaina.

- Ne samo da nemam nikakve veze sa tom aferom, već nisam ni znao da me bilo ko povezuje sa njom, sve dok mediji nisu počeli da me zovu i pitaju me o čemu se radi. U početku sam mislio da se radi o neslanoj šali, uopšte nisam shvatio o čemu govore. Niko iz policije me nije zvao da me obavesti da se protiv mene vodi bilo kakva istraga - rekao je Vekić.

Nakon toga, poznati menadžer je nazvao policiju, gde mu je saopšteno da nije deo istrage, ali je za svaki slučaj angažovao svoje advokate, koji su nakon detaljnih kontakata sa istražnim organima ustanovili da je informacija bila lažna. Očigledno je da su španske agencije pomešale njega i Matijevića, pošto su imenjaci, sunarodnici i obojica su fudbalski menadžeri.

Нема коментара: