brojač poseta

уторак, 24. фебруар 2009.

BANKROTIRAO, PA UBIO BIVŠU LJUBAVNICU!

Dragan Radovanović (46), vlasnik propale firme iz Guberevca, ubio Mirjanu Pantović (44) sa kojom je imao vanbračnu ćerku. Dragan došao juče u Mirjanin kafić u Gruži i ispalio u nju nekoliko metaka

Uviđaj... Ubica Dragan Radovanović odmah se predao policiji

Uviđaj... Ubica Dragan Radovanović odmah se predao policiji

Dragan Radovanović (46), vlasnik propale firme iz Guberevca, ubio je Mirjanu Pantović (44) sa kojom je imao vanbračnu ćerku! Radovanović je ispalio iz pištolja nekoliko metaka u Mirjanu u njenom kafiću u Gruži kod Knića. Nesrećna žena preminula je na licu mesta, a Radovanović je odmah uhapšen!

Zločin se dogodio juče oko 11.30 časova u Mirjaninoj kafani „Lukas" u Gruži, koja se nalazi u sklopu porodične kuće. Dragan je došao kod svoje bivše ljubavnice Mirjane, sa kojom je imao vanbračnu ćerku. On joj je, kako svedoče prve komšije, naručio kafu, a onda je izvadio pištolj koji je poneo od kuće i pucao u nju!

Sve više propalih firmi

Prema podacima Narodne banke, u Srbiji su blokirani računi 58.069 firmi, a ukupan iznos duga je veći od dve milijarde evra. Ne postoje analize o tome koliko radnika zapošljavaju ove firme. U Srbiji je sve više preduzeća u blokadi, a nelikvidnost je glavni razlog što je u prošloj godini oko 2.000 malih firmi više zatvoreno nego što je otvoreno. U oko 80 odsto slučajeva razlog je bila nelikvidnost preduzeća.

- Kada je ubica ispalio nekoliko metaka, u kafanu je utrčao Milenin zet, koji se slučajno našao u kući. Dragan mu je samo rekao da ne prilazi. Žena je umrla pred njihovim očima. Dragan je ostavio pištolj na sto i mirno sačekao policiju - pričaju komšije.

Draganovi poznanici kažu da je on ranije dolazio kod Mirjane.

- Nisu krili da imaju zajedničko dete. Mislim da već duže vreme nisu bili zajedno. Nisu bili u svađi, a čujem da ni sada pre pucnjave nije bilo rasprave. Dragan je vlasnik preduzeća „Žitopromet IMM", u čitavom kraju poznat kao uspešan privrednik. Mnogo je radio, širio preduzeće, mnogo se zadužio. Podizao je kredite, uzimao lizing... Počela je ova kriza, kola su krenula nizbrdo, sve je zatvorio što je imao, sve je propalo! Kažu da je Dragan u poslednje vreme izgubio i živce, pio tablete za smirenje - objašnjava komšija Gradimir Jovanović.

Mirjana je živela u porodičnoj kući sa ćerkicom i roditeljima. Niko od najbližih nije želeo da progovori o odnosu Mirjane i Dragana i tome zašto je Draganu ona bila kriva što je sve izgubio.

- Razumem ja njega, nije lako sticati godinama, pa sve izgubiti. Ali, ljudi moji, kada bi svako od nas, zbog bede u kojoj živimo, nekoga ubio, onda bi svaki dan u svakoj ulici u Srbiji bilo na desetine mrtvih! Ako je dotle došlo, trebalo je da presudi i sebi - kaže jedna od komšinica.

Zločin... Mirjana ubijena u svom kafiću „Lukas" u Gruži kod Knića

Meštani Gruže i Guberevca, gde je ubica živeo, ne mogu da se povrate od čuda. Dragan Radovanović je oženjen, otac je tri sina. Dvojica su već odrasla, a treći završava osnovnu školu.

- Ponašao se čudno u poslednje vreme. Nije ni čudo, jer mu je posao propao. Ali niko nije mogao ni da nasluti da će se dogoditi tragedija - pričaju Draganovi prijatelji.

Istražni sudija Okružnog suda juče nije komentarisao detalje slučaja. Izdao je nalog za obdukciju tela pokojnice. Kako saznajemo, Dragan je imao dozvolu za pištolj kojim je ubio Mirjanu.

Нема коментара: