brojač poseta

субота, 10. јануар 2009.

VLAST TRGOVALA SA ŠEŠELJEM!

Lider SNS Tomislav Nikolić tvrdi da je Ivica Dačić telefonom lično dogovarao usvajanje budžeta sa Vojislavom Šešeljem, lider SPS-a to negira, a poslanica vladajuće koalicije Aleksandra Jerkov potvrđuje

Što ti je dobar taj bedž... Tomislav Nikolić i Ivica Dačić

Vladajuća koalicija pregovarala je o usvajanju budžeta direktno sa predsednikom SRS-a Vojislavom Šešeljem, kome se u Hagu sudi zbog ratnih zločina. Ovo za Press tvrde predsednik SNS Tomislav Nikolić, ali i poslanica vladajuće koalicije Aleksandra Jerkov!

Šešelj može da priča s kim hoće i šta hoće!

Prema saznanjima Pressa, Vojislav Šešelj može svakodnevno telefonom da komunicira s kim god želi kada nema drugih obaveza u pritvoru, a uslov je da trošak poziva ide na račun sagovornika. Šešelj ima slobodno vreme između 8 i 9 sati, od 12 do 14 i između 18 i 20 sati. Do sada Šešelj je samo jednom, i to pre tri godine, upozoren zbog telefonskih razgovora.

Nikolić tvrdi za Press da je zamenik premijera i lider SPS-a Ivica Dačić direktno, telefonom, pregovarao sa Vojislavom Šešeljem o uslovima koje bi vlast trebalo da ispuni kako bi budžet mogao da bude izglasan.

Radeta proklela Šešelja!

- Dačić je svakodnevno bio na vezi sa Šešeljem dok nisu dogovoreni uslovi pod kojima su radikali omogućili izglasavanje budžeta. Najzanimljivije u svemu je to što je Šešelj u stvari posredno pregovarao lično sa predsednikom Borisom Tadićem, jer je Dačić faktički bio Šešeljev izaslanik! E sad, sećate li se kako su narikače Radeta i Nataša Jovanović proklinjale „seme i pleme" svakog radikala koji ikad ima koji kontakt sa Tadićem. Sad su te narikače valjda proklele i Šešelja - kaže Nikolić.

S druge strane, Ivica Dačić je negira ove optužbe.

- Nisam se uopšte čuo sa Šešeljem u vezi s budžetom. Zvao me je nekoliko puta povodom formiranja Vlade Srbije i vlasti u Beogradu, kada smo još vodili pregovore sa DSS-om i SRS-om o tome, a kasnije i oko nekih pitanja vezanih za MUP. U poslednje vreme nisam se čuo sa njim. A ja sa mesta na kojem sam komuniciram i odgovaram na zahteve svih predsednika stranaka, i vlasti i opozicije - kaže za Press Dačić.

Dačić dodaje da Nikolić njega optužuje da je pregovarao sa Šešeljem zato što zna da ga je predsednik SRS-a zvao telefonom u vreme kada su socijalisti i radikali pregovarali oko formiranja Vlade.

- Niko iz vladajuće koalicije nije pregovarao sa Šešeljem, ali verovatno jeste sa rukovodstvom SRS-a - kaže Dačić.

Da je vlast ipak direktno pregovarala sa Šešeljem potvrdila je poslanik vladajuće većine Aleksandra Jerkov, član poslanike grupe Za evropsku Srbiju iz Lige socijaldemokrata Vojvodine.

FAKTI

- DS je u vreme predizborne kampanje optužio lidera DSS-a Vojislava Koštunicu da je sa Vojislavom Šešeljem dogovarao formiranje Vlade

- Vojislav Šešelj je pre dva dana potvrdio da je aktivno učestvovao u pregovorima sa koalicijom oko DS-a u vezi s usvajanjem budžeta

- Šešelj je rekao da za usvajanje budžeta nije tražio novac, već je postavio političke uslove

- Na žalost, do takvog odnosa sa Šešeljem došlo je pošto je budžet zavisio od SRS-a, a za to je kriva upravo Vlada, koja je predlog budžeta kasno poslala Skupštini. Ipak, nema reči o tome da je sad Šešelj dobar dečko. Ne! Ali, on je bio jedini čovek s kojim se u tom trenutku moglo dogovoriti - priznaje Jerkov.

„Žuti" ćute

Dok niko iz DS ne želi da govori o pregovorima sa Šešeljem, šef poslaničkog kluba SRS-a Dragan Todorović kaže da „ne zna" s kim je lider radikala razgovarao.

Pregovore vlasti i Šešelja politički analitičar Dejan Vuk Stanković komentariše po narodnoj „nužda zakon menja".

- To što je vlast ispregovarala budžet sa Šešeljem nije moralno, ali je politički opravdano. To je i suprotno svim moralnim vrednostima, jer je vlast govorila sve najgore o Šešelju. Ovo je pokazalo da više nema opozicije - kaže Stanković.

Нема коментара: