brojač poseta

уторак, 27. јануар 2009.

UNUK ZADAVIO BABU!

Veljko Savatijević (24) iz Beograda udario cepanicom u glavu, pa zadavio babu Jovanku (84) u njenoj kući u Požegi. Veljko rekao policiji da je proteklih dana imao nagon da nekoga ubije

Istraga... Uviđaj u kući starice u ulici Vojvode Tankosića trajao satima

Veljko Savatijević (24) iz Beograda ubio je babu Jovanku (84) u njenoj kući u Požegi! Unuk je nesrećnu ženu najpre cepanicom udario u glavu, a potom ju je zadavio! Posle ubistva Veljko je pokušao da prikrije tragove, ali je ubrzo uhapšen. Savatijević je policiji priznao zločin i rekao da je poslednjih desetak dana imao nagon da nekoga ubije!

Stravičan zločin dogodio se u subotu pre podne u kući Jovanke Savatijević u ulici Vojvode Tankosića 24 na Marjanovića brdu u Požegi. Zločin je otkriven u nedelju pre podne, a istog dana Savatijević je uhapšen i priveden istražnom sudiji. Unuk je na saslušanju priznao ubistvo!

- Veljko je rekao da je prvo zadavio babu, a onda je udario cepanicom u glavu, iako smo utvrdili da je bilo obrnuto. Na pitanje sudije zbog čega je to uradio, rekao je da je poslednjih desetak dana imao nekakav nagon da nekoga ubije - saznaje Press od izvora bliskog istrazi.

Prema rečima našeg sagovornika, Veljko je dan uoči ubistva došao u Požegu kod majke. On je, inače, dete razvedenih roditelja i sa ocem je ostao da živi u Beogradu. Prespavao je te večeri u stanu svoje majke, a onda je u prepodnevnim satima otišao do bake. Ušao je u kuću i odmah ubio nemoćnu staricu.

- Telo žene je nađeno na patosu pored kreveta. Na njenoj slepoočnici se nalazio mali trag krvi. Videlo se da je najverovatnije ubica pokušao da obriše krv koja se slivala na pod. Pronađena je cepanica sa tragovima krvi, koja najverovatnije pripada Jovanki, pa se sumnja da ju je Veljko njome udario u glavu. Pored tela pokojnice, u krvi je nađen otisak obuće koju je imao ubica. Jasno se videlo da je pokušao sunđerom da očisti pod, ali nije u potpunosti uspeo. Zatim je sunđer odneo u sudoperu i pokušao da ga opere, ali ni to nije dobro uradio - kaže naš izvor.

Prema nalogu istražnog sudije, urađena je obdukcija tela Jovanke Savatijević.

- Obducent je, pored rane na glavi, pronašao tragove davljenja. On je potvrdio da je nesrećna žena prvo udarena u glavu, a potom zadavljena. Jovankina smrt nastupila je usled stezanja vrata šakama - saznajemo u istrazi.

U kući pokojne Jovanke Savatijević juče su se okupili rodbina i prijatelji, ali niko od njih nije želeo da govori o tragediji.

Нема коментара: