brojač poseta

субота, 17. јануар 2009.

UHAPŠENA MEĐUNARODNA NARKO-BANDA!

U sinhronizovanoj akciji policije iz Srbije, Češke, Mađarske i Nemačke zaplenjeno više od 20 kilograma heroina, uhvaćena petorica pripadnika ove kriminalne grupe

Velika zaplena... Narko-dileri uhvaćeni sa drogom, oružjem i municijom

Velika zaplena... Narko-dileri uhvaćeni sa drogom, oružjem i municijom

U spektakularnoj akciji policija iz Srbije, Češke, Mađarske i Nemačke uhapšeno je petoro članova međunarodne narko-bande i zaplenjeno više od 20 kilograma heroina! U racijama koje su izvedene na 11 mesta učestvovalo je 170 policajaca i carinika iz ove četiri zemlje, a pored droge pronađeni su brojni dokazi o trgovini drogom!

Završna akcija hapšenja izvedena je 7. januara u Nemačkoj, kada su uhapšena dva Albanca poreklom sa Kosova, jedan narko-diler iz Skandinavije, kao i dva narko-dilera iz Nemačke. U racijama koje su izvedene na 11 mesta zaplenjeno je više od 20 kilograma heroina. Kod jednog osumnjičenog zaplenjeni su i dva komada vatrenog oružja, kao i municija.

- Vođa grupe je šezdesetogodišnji državljanin Nemačke, poreklom Albanac sa Kosova. Jedan od njegovih glavnih pomoćnika bio je takođe šezdesetogodišnjak, koji je živi u Češkoj u mestu Most. Među uhapšenima su i jedna osoba iz Skandinavije, kao i dvojica narko-dilera iz Rurske oblasti u Nemačkoj. Dvojica glavnih u ovom poslu godinama su uspevali da ostanu neprimećeni. Pošto su često menjali brojeve mobilnih telefona i razgovarali samo među sobom, uhapšeni su tako što je policija prisluškivala njihove poznanike iz Srbije, Češće i Nemačke - saopšteno je juče na konferenciji za novinare u Nemačkoj, na kojoj su prisustvovali i predstavnici srpske policije.

Vođa grupe otkriven je u gradu Regenzburgu. On je bio vlasnik automehaničarske radionice.

- Međutim, radionica mu je služila za prikrivanje glavnog posla, trgovine drogom. Taj servis je bio „baza" za automobile kojim je prebacivana droga, koja je dolazila sa Kosova i iz Mađarske. Droga se nalazila u posebnim skrovištima u vozilima, mešana da bi se dobila veća količina i prepakivana, a onda prosleđivana na tržište Nemačke i Skandinavije - rekao je zvaničnik nemačke policije.

Udružili snage... Policajci iz Srbije, Češke, Mađarske i Nemačke

Udružili snage... Policajci iz Srbije, Češke, Mađarske i Nemačke

U radionici u Regensburgu pronađeno je dodatnih devet kilograma heroina, kao i pet kilograma sredstava za mešanje i pribor. Među uhapšenim osobama nalazi se i jedan trgovac droge iz Skandinavije, kao i dva trgovca droge iz Nemačke.

Posao njegovog glavnog pomoćnika u Češkoj, koji je bio nezaposlen, bio je da obilazi evropske države iz kojih je droga prenošena, kao i one u koje će se droga prebacivati i da ugovara isporuke droge i isplate novca. Nemačka policija nije htela da saopšti više detalja u vezi sa ovim hapšenjem, ali je ipak procurelo da su uhapšeni Albanci sa Kosova.

Nemačka policija juče je zahvalila srpskoj policiji na saradnji, kao i policijama Mađarske i Češke. Konferenciji za novinare u Nemačkoj prisustvovali su i predstavnici Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije.

- Naše kolege su od juna prošle godine pratili, prisluškivali i sakupljali materijal za raciju i pisanje optužnice protiv krijumčara droge. Posebno zahvaljujemo kolegama iz Srbije, koja se nalazi na „balkanskom putu" droge - rekli su nemački policajci.

Нема коментара: