brojač poseta

среда, 14. јануар 2009.

UGLJENISAN LEŠ NAĐEN U KONTEJNERU!

Izgorelo telo neidentifikovane osobe policiji prijavili građani. Pored zapaljenog kontejnera pronađena pištoljska čaura, pa se pretpostavlja da je osoba prvo ubijena, pa bačena u kontejner i zapaljena

s

Stravično... Kontejner u kojem je nađen leš

Ugljenisano telo nepoznate osobe pronađeno je juče u zapaljenom kontejneru pokraj Smederevskog puta kod naselja Livadice, između Zaklopača i Ritopeka. Pored kontejnera u kom je pronađen leš otkrivena je i jedna pištoljska čaura, pa se pretpostavlja da je ta osoba ubijena i zatim ubačena u kantu za đubre. Međutim, nepoznato je, budući da kontejner gori još od preksinoć, da li je ubica posle likvidacije telo žrtve zapalio.

Forenzičari na redu

Izvor Pressa kaže da će tek obdukcija sa sigurnošću moći da odgovori šta se zapravo dogodilo, odnosno šta je tačan uzrok smrti.
- To će nam pomoći i u rekonstrukciji ovog nemilog događaja i usmeriti nas u kom pravcu dalje da tragamo. Na ovom slučaju i forenzičari će morati dobro da zasuču rukave.

Stanovnik naselja Livadice, koje se nalazi oko 30 kilometara od centra Beograda, prijavio je policiji u 17.30 časova da je u kontejneru video ugljenisano telo. Prema njegovim rečima, nije mogao da odredi da li je telo muškarca ili žene, jer je bilo gotovo potpuno izgorelo.
- Vatra je iz tog kontejnera tinjala danima. To nije ništa čudno, jer stanovnici ovog naselja zimi često prosipaju pepeo u kante za đubre. Kada sam se nagnuo nad kontejner da prospem pepeo i žar koje sam izvadio iz moje kućne peći, video sam izgorelo ljudsko telo. Nisam mogao da utvrdim da li je osoba muško li žensko, budući da je bilo prilično ugljenisano - rekao je žitelj naselja Livadice koji je hteo da ostane anoniman.
Kako smo nezvanično saznali iz izvora bliskog istrazi, prvo bi trebalo da se utvrdi identitet osobe, kako bi moglo da se proveri da li prolazi kroz krivičnu evidenciju. To bi bila dovoljna osnova da se započne istraga.
- Zasad još ništa ne znamo. Nakon što utvrdimo identitet, videćemo šta ćemo dalje činiti. Takođe je nepoznato, iako smo pored kontejnera pronašli jednu pištoljsku čauru, da li je osoba ubijena. Moramo da utvrdimo koliko je dugo telo gorelo i da li je zapaljeno odmah posle eventualnog ubistva ili je nešto drugo u pitanju - kaže naš izvor blizak istrazi.

s

Čeka se obdukcija... Za sada nepoznato kako je osoba ubijena

Žitelj naselja Livadice čija se kuća nalazi tačno preko puta zapaljenog kontejnera u kojem je pronađen ugljenisani leš potvrdio je da je ujutru video kontejner kako gori, ali da mu to nije bilo čudno.
- Krenuo sam na posao i video kantu za đubre u plamenu. Ali kada sam se vratio sa posla i ušao u kuću, ubrzo sam čuo policijske sirene. Pogledao sam kroz prozor i video da svi zagledaju u kontejner. Izašao sam napolje i saznao da se u njemu nalazi leš. Ne mogu da se setim da li je kontejner goreo i pre neki dan, što je moguće, jer komšije prosipaju pepeo i žar u kantu za đubre, pa ona veoma često gori - rekao je žitelj naselja Livadice.

Нема коментара: