brojač poseta

среда, 28. јануар 2009.

UBICA IZ LESKOVCA U BLOKU 45?

Policija dobila dojavu da je Dragan Stojanović Bečejac, osumnjičen za dvostruko ubistvo u Leskovcu, juče viđen u Bloku 45 na Novom Beogradu. Međutim, i pored blokade čitavog kraja, on nije pronađen

s

Potera... Policiji su oko 16 časova prijavili beli „jugo" leskovačkih tablica

Beogradska policija tragala je juče u novobeogradskom bloku 45 za Draganom Stojanovićem Bečejcem, dvostrukim ubicom iz Leskovca! Kako Press saznaje, policija je dobila dojavu da se Bečejac, koga traže zbog ubistva oca i sina u leskovačkom naselju Bobište, nalazi u belom „jugu" leskovačkih tablica. Međutim, uprkos blokadi saobraćajnica, Stojanović nije uhapšen.

Izvor Pressa iz beogradske policije kaže da je anonimni poziv stigao juče oko 16 časova. Nekoliko patrola je odmah krenulo u taj deo Novog Beograda.
- Čitav kraj oko Bloka 45 bio je blokiran, međutim, Stojanović nije uhapšen. Nekoliko svedoka potvrdilo je da su videli beli „jugo" sa leskovačkim tablicama, ali begunca nismo uspeli da nađemo - kaže naš izvor.
Dragan Stojanović osumnjičen je da je 17. januara ubio Bogoljuba Mitića (72) i njegovog sin Jovana (46) u njihovoj kući u naselju Bobište, i od tada se nalazi u bekstvu.
Prava meta njegovog napada bio je Miroslav Mitić, unuk i sin ubijenih, i njegova žena, bivša Stojanovićeva supruga, koja se nekoliko meseci pre tragedije preudala.
- Poslednji put Stojanović je viđen 17. januara kod Visoke poslovne škole u Leskovcu. Od tada je policija dobila nekoliko dojava. Ubica je navodno viđen u ulici Marka Kraljevića u Leskovcu, pa čak i u Vlasotincima. Poslednja dojava je bila da je uočen kod napuštene fabrike „Kosta Stamenković", takođe u Leskovcu. Potraga je trajala čak šest sati, ali ubica ni tada nije uhvaćen - kaže naš izvor.
Male su šanse, tvrde u policiji, da je Stojanović pobegao preko granice, jer je njegova fotografija ekspresno dostavljena pograničnim policijskim stanicama. Inače, policijske ekipe i dalje obezbeđuju porodičnu kuću Mitića u leskovačkom naselju Bobište, jer se ne isključuje mogućnost da se Stojanović ponovo pojavi i pokuša da završi ono što je započeo pre desetak dana.
Kao što je Press pisao, zločin se dogodio u 2.30 časova posle ponoći, kada je Dragan Stojanović ušao kroz prozor od kupatila u kuću Mitića i najpre počeo da udara bejzbol palicom Bogoljuba, koga je usnulog zatekao na krevetu. Buka i zapomaganje nesrećnog čoveka probudili su i ostale ukućane, a prvi je u pomoć pritekao unuk Miroslav, u koga je ubica ispalio hitac, ali je promašio. Deda Bogoljub uspeo je da pobegne u dvorište i uzme sekiru, ali ga je Bečejac sustigao i ubio na stepeništu. U tom trenutku je iz pomoćne zgrade, u kojoj je spavao sa suprugom, istrčao Bogoljubov sin Jovan, inače invalid, koga je ubica usmrtio s dva hica iz pištolja. Stojanovićeva bivša supruga Snežana spasla se tako što je iskočila kroz prozor i sakrila se kod komšija. Stojanović je nakon toga pobegao.
Inače, Dragan Stojanović je do sada nekoliko puta osuđivan, i to za silovanje, bludne radnje, falsifikovanje i nasilje u porodici, a ove godine je protiv njega podignuta i optužnica za krađu.

Нема коментара: