brojač poseta

недеља, 25. јануар 2009.

SVE ĆU DA VAS POBIJEM!

Ubica iz Leskovca, za kojim policija danima traga, preti SMS porukama da će se, pre nego što ubije bivšu suprugu i sebe, obračunati sa svima koji su ih znali. Iako je i ranije pretio, policija ništa nije preduzimala

s1

Straža... Kuću Mitića i dalje obezbeđuju jake policijske snage, jer ubica i dalje preti

„Niko neće sprečiti moju ljubav prema Snežani i mora vam biti jasno da ću vas sve uništiti pre nego što Snežana i ja završimo kao Romeo i Julija!"

Upravo ovo je napisao dvostruki ubica iz Leskovca - Dragan Stojanović Bečejac, u SMS poruci, koju je poslao M. J, ocu njegove bivše supruge Snežane. Nesrećni čovek nije želeo da se fotografiše za novine, jer se plaši, ali je za naše novine, sa mobilnog telefona, pročitao desetak pretećih i vulgarnih poruka koje je poslednjih godinu dana dobijao od nekadašnjeg zeta. U svim porukama Bečejac preti Snežani, ali i članovima uže i šire familije, kao i svima koji su ih poznavali ili bili njihovi zajednički prijatelji.

slika

U bekstvu... Dragan Stojanović

Svi su uplašeni

- Barem petnaestak puta smo se obraćali policiji i prijavljivali kako nam i čime sve preti - kaže M. J. - Upozoravali smo nadležne da nešto preduzmu, jer smo znali kakve je naravi i da sa njim nema šale. Nažalost, sve se završilo bez ozbiljnije akcije, a sudske tužbe protiv njega su stalno odlagane i besomučno pomerane.

Dragan Stojanović Bečejac (43), koji je u rano jutro 17. januara ubio Bogosava (72) i Jovana (46) Mitića, već je osmi dan u bekstvu. Nažalost, i pored preduzetih koraka, policija ni danas nema nekih opipljivih tragova ili saznanja. Njihove ekipe i dalje obezbeđuju porodičnu kuću Mitića u leskovačkom naselju Bobište, jer su prave mete ubice bile njegova bivša supruga Snežana i Jovanov sin Miroslav, sa kojim ona, od pre nekoliko meseci, zajedno živi. Juče su Mitići u Bobištu održali i sedmodnevni parastos nevinim žrtvama, a pripadnici policije su sve vreme obezbeđivali lokalno groblje.

- U sve smo većem strahu. Ne smem da idem na posao i već brinem kako ću ubuduće izdržavati porodicu. Pitam se koji bi gazda u današnje vreme čuvao nečije radno mesto - kaže zabrinuti Miroslav.

Njegova majka Snežana strahuje da ubicu neće uhvatiti i panično se plaši za život sina i snaje.

- Kakav mi je ovo život, kad ja ne smem ni do prodavnice sama da odem, već moraju milicajci da me prate - pita se nesrećna žena. - Nego za mene kako ‘oće, samo decu da sačuvam. Dok ne budemo sigurni da su ga uvatili ili da se je ubija, mi u svet sami ne možemo.

Pod obezbeđenjem je i jedna radnica leskovačkog Centra za socijalni rad, kojoj je dvostruki ubica takođe pretio uoči izvršenog zločina.

- Nekako je došao do njenog kućnog telefona i uveče je pozvao, rekavši da će ubiti i nju i sve nas u Centru za socijalni rad - priča njen kolega, koji ne želi da mu pominjemo ime. Ona je odmah prijavila policiji, ali su oni ove pretnje shvatili olako. Rekli su joj da je to on samo zastrašuje. Međutim, kada se ubistvo desilo, dobila je stalno obezbeđenje.

Nije mogao preko granice

U Centru sumnjaju da se Bečejac ljutio na njih, jer su njegovoj bivšoj supruzi Snežani dozvoljavali da viđa zajedničkog četvorogodišnjeg sina, smeštenog u hraniteljskoj porodici.

s2

MESTO ZLOČINA... Ubica je najpre usmrtio dedu Bogosava

Iako policija i dalje traga za ubicom, još nema informacije gde bi on mogao da bude.

- Nastavljamo sa potragom, intenzitetom kao i prvog dana nakon ubistva, ali nažalost još nemamo konkretnih rezultata. Ne isključujemo mogućnost da je izvršio samoubistvo, pa proveravamo i objekte u kojima je mogao to da uradi - kaže portparol leskovačke Policijske uprave Boban Zdravković.

Male su šanse da je pobegao preko granice, jer je njegova fotografija ekspresno dostavljena pograničnim policijskim stanicama, a policajci i dalje češljaju teren po celom Jablaničkom okrugu.

Нема коментара: